İSTANBUL'DA KÖTÜ KOKU!

İstanbullular bu sabaha kötü bir koku ile uyandı.
İstanbul'da kötü koku!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:32:43    

İstanbul'a bu sabah yoğun bir sis hakim oldu, sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düşerken kentte pis bir kokunun yayılması dikkat çekti.
Zincirlikuyu,Levent,Maslak gibi  bölgelerde hissedilen kokunun kaynağı ise bilinmiyor.

İstanbul'da bir dönem yayılan kükürt kokusuna benzer bir koku nedeniyle deprem korkusu başlamıştı. Özellikle Haliç civarında yaşayan kişiler etrafı saran ve kükürte benzeyen bir koku duyduklarına dair ihbarlarda bulunmuştu, bazıları bu kokuyu 'yanık kibrit kokusu gibi' şeklinde tarif etmişti. Kokunun denizden gelme ihtimali yüksek olduğu düşünülmüş ve bazı uzmanlar kükürt kokusunun değremle bağlantılı olduğunu açıklamıştı. Uzmanlar depremlerden önce 'Çürük yumurta ve kükürt kokusuna' vurgu yapmıştı. Daha önce Düzce depreminden beş saat önce sularda Kükürt kokusuna rastlandığına dair ihbarların yapıldığı medyaya yansımıştı.

DÜNYA'DA DA ÖRNEKLERİ VAR

9 Mayıs 2011’de bilim adamları Kaliforniya’da son derece yüksek radyoaktif sülfür (kükürt) bildirdi. Kaliforniya ve Florida’da bazı günlerde kükürt kokusu duyulduğu bildiriliyordu. Japonya’da 2011 yılındaki felaketten 2 hafta sonra Kaliforniya’da radyoaktif kükürt atomlarında rekor kırıldığı belirtildi.