İstanbul’da Küçükçekmece Gölü taştı: Sele kapılanlar olduğu iddia ediliyor

İstanbul'da kentin batı yakasında meydana gelen yoğun yağış ile birlikte Küçükçekmece Gölü taştı. Sağlık Bakanı Koca, hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e, olaydan etkilenenlerin sayısının 12’ye yükseldiğini açıkladı.
İstanbul’da Küçükçekmece Gölü taştı: Sele kapılanlar olduğu iddia ediliyor
2023-09-05 23:23:38   Güncelleme: 2023-09-06 01:50:30    

Sel videoları için tıklayın

Kentin bir çok yerinde metro istasyonlarını su bastı. Bölgeden alınan bilgilerde sele kapılan kişilerin olduğu iddia edildi.

İstanbul'un kuzey bölgelerinde meydana gelen şiddetli sağanak yağışlar, özellikle Arnavutköy ilçesinde yoğun etkisini gösterdi. Bu ani ve şiddetli yağışlar nedeniyle birçok vatandaş zor anlar yaşadı. İstanbul Valisi Davut Gül, sağanak yağışların oluşturabileceği sel baskınlarına karşı vatandaşları uyararak, 'Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye gibi ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim' dedi. Vali Gül, bu uyarıyla vatandaşların can güvenliğini korumak amacıyla gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.

İlçede birçok ev ve iş yerlerinde su baskını ihbarları üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Arnavutköy'e kentin diğer ilçelerinden de itfaiye araçları gönderildi.

Yağış nedeniyle Arnavutköy'e giden birçok noktada araçlar yollarda kaldı. İlerleyemeyen bazı sürücüler, emniyet şeridinde bekliyor.

İstanbul Valisi Davut Gül, kentte etkili sağanak yağışa ilişkin 'Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim.' açıklamasında bulundu.

İstanbul Havalimanı yolunda da yağış nedeniyle su birikintileri oluşurken, araçlar zorlukla hareket ediyor.

Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada yoğun yağış nedeniyle Eyüp-Piyer Loti teleferik hattı ile Kirazlı-Kayaşehir merkez metro hattının Kayaşehir merkez istasyonunun kapatıldığı duyuruldu Yapılan açıklamada, 'TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. M3 Kirazlı-Kayaşehir Merkez Metro Hattımızda yoğun yağış nedeniyle yolcularımızın güvenliği için Kayaşehir Merkez istasyonumuz kapatılmıştır. Seferlerimiz Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapılmaktadır.' ifadelerine yer verildi.

İki hastaneyi su bastı: Başakşehir'de sele kapılan bir kişi hayatını kaybetti

İstanbul'un özellikle kuzey bölgelerinde etkili olan etkili olan sağanak yağış sebebiyle Başakşehir başta olmak üzere birçok ilçe olumsuz etkilendi. Sağanak yağış sebebiyle Başakşehir'deki Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni su bastı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Kuvvetli yağışlardan en çok etkilenen ilçe Başakşehir oldu. Başakşehir metro istasyonu sular altında kalırken, bazı vatandaşlar selden korunmak için Millet Kütüphanesi'ne girdi. Öte yandan, ilçede yer alan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ni de su bastı.

O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntülerde, bazı bölümlerde su birikintisi olduğu görüldü.

Valilik açıkladı

İstanbul Valiliği, Başakşehir'deki selde bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yapılan ihbarlarla ilgili açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'İSKİ, İTFAİYE, AFAD, 112 çağrı merkezi ve akom komuta merkezlerinden alınan bilgiye göre; AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı: 1150, itfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı; 1250, İSKİ su baskını ihbarı: 1390, AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir.'

Ekrem İmamoğlu 'Üç saat içerisinde ortalama 130 kiloya kadar ulaşan bir yağış düştü.' ifadesine yer verdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Kartoğlu: Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, 'Kuvvetli yağış nedeniyle Başakşehir Millet Kıraathanemizde yaşanan su baskını sonrasında tüm vatandaşlarımız tahliye edilmiştir. Belediyemizde misafir ettiğimiz komşularımız, servislerimizle evlerine bırakılacaktır. Ekiplerimizin ilçe genelindeki çalışmaları devam ediyor ' ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Küçükçekmece ve Başakşehir'de meydana gelen selde yaşanan ölümlere ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, yoğun yağış nedeniyle Küçükçekmece ve Başakşehir'de etkili olan sel felaketinde meydana gelen ölüm olaylarıyla ilgili 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve derhal soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi.

Ayrıntılar geliyor…

Sel videoları için tıklayın