İSTANBUL’DA TEST SÜRÜŞLERİNE BAŞLAYAN YENİ METROBÜSÜN İLK GÖRÜNTÜLERİ

Kendi düşüncesine göre metrobüslerin elektrik motoruna sahip olması gerektiğini ifade eden Suat Sarı yeni araçların en az 100 seferde test edilmesi gerektiğini, eğer bu metrobüsler kullanılmaya başlanırsa İstanbul'a 3 yıl nefes aldıracağını söyledi.
İstanbul’da test sürüşlerine başlayan yeni metrobüsün ilk görüntüleri
2019-10-29 16:23:22   Güncelleme: 2019-10-29 16:23:22    

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan, test sürüşleri devam eden metrobüsleri İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi Doktor Suat Sarı ile konuştu.

Test sürüşleri devam eden metrobüslerle ilgili nihai kararın vatandaşlar tarafından verileceğini söyleyen Sarı, vatandaşların bu metrobüslerden memnun olması halinde devamının Bursa'da üretileceğini ifade etti. Mevcut olarak kullanılan metrobüslerin 165 yolcu alabildiğini söyleyen Suat Sarı, test edilmekte olan metrobüslerin ise 290 yolcu alabileceğini vurguladı.

Test edilen yeni metrobüslerin dizel motora sahip olduğunu vurgulayan İBB Trafik Ulaşım Komisyonu üyesi, şirketin istenildiği takdirde elektrik motoru bulunan metrobüs üretimi de yapabileceğini söyledi. Kendi düşüncesine göre metrobüslerin elektrik motoruna sahip olması gerektiğini ifade eden Suat Sarı yeni araçların en az 100 seferde test edilmesi gerektiğini, eğer bu metrobüsler kullanılmaya başlanırsa İstanbul'a 3 yıl nefes aldıracağını söyledi.