'İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var'

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'Cuma, Cumartesi, Pazar günü İç Anadolu’da kar yağışı olacak. Uludağ da kar yağışı olacak. İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var' dedi.
'İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var'
2021-04-07 14:02:17   Güncelleme: 2021-04-07 14:02:17    

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bahar aylarında değişkenlikler olabiliyor, ama bu sefer çok sert gözüküyor. Bugün İstanbul 18- 19 derece yarın 8-9 dereceye inecek. Ankara bugün 20 derece yarın 5 dereceye inecek. Bu durumlarda havada bir karışım meydana gelir ve gök gürültülü yağışlar oluyor. Dikkat etmemiz gerekiyor. Batı bölgelerimizde kuvvetli rüzgarlar var.

Marmara’da fırtınaya dönüşebilir. İç Anadolu’da Doğu Anadolu’da toz var. Çığ tehlikesi devam ediyor. Bursa’da taşkınlar gördük, bunlar karların erimesinden de kaynaklanıyor.

Bugün bütün Türkiye bahar havası yaşıyor. Bahar havası yarın batıda sona eriyor, Marmara’dan soğuk hava giriyor. 10 derecelik bir sıcaklık düşüyor. Doğu’da bahar devam ediyor. İç Anadolu kış, Batı bölgelerimiz karışık.

Cuma, Cumartesi, Pazar İç Anadolu’da kar yağışı olacak. Uludağ da kar yağışı olacak. İstanbul’da yarın kuvvetli bir yağış var. Cuma’dan itibaren sıcaklıklar yükselecek.

Soba zehirlenmeleri basınçlı havalarda gerçekleşiyor. Ateşin üzerine kömürü koymayacaksınız. Karbonmonoksit sinsi bir zehirdir. Bursa ve, İç Ege ve İç Anadolu’da soba zehirlenmelerine dikkat, tedbirimizi almamız gerekiyor.''