İstiklal Caddesi'nde patlama! 5 ölü ve 39 yaralı...

İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Canlı bomba ile birlikte 5 ölü 39 yaralı var.
İstiklal Caddesi'nde patlama! 5 ölü ve 39 yaralı...
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

20:28 DHA'nın haberine göre, İstanbul Valisi Vasip Şahin, hastane çıkışında basın mensuplarına bilgi verdi. Şahin 4 kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi. yaralanan ve Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 16 yaralıdan 3 kişi kendi istekleriyle ambulansla farklı hastanelere sevk edildi. 1 kişi ise taburcu oldu. Sevk edilen yaralılardan bir kişinin adının Abraham Ramhi olduğu öğrenildi. Saldırının en küçük kurbanı 2,5 yaşındaki Asya ile ilgili bilgi veren Vali Şahin, “Ameliyatı yapıldı, yoğun bakımda tutuluyor. Gerekli tedavilerinin ardından sağlıklı bir şekilde taburcu olmasını diliyoruz" dedi. 

19.25 Saldırıyla ilgili yayın yasağının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kaldırıldığı açıklandı.

19:10: Yaralıların sayı ve durumlarına dair son resmi açıklama: 15’i Türkiye vatandaşı, 24’ü yabancı 39 yaralı var. Bunlardan dokuzu taburcu edildi, yedisinin durumu ağır.

19.07 İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaralananlardan 24'ünün yabancı uyruklu olduğunu belirtti. Şahin, yaralıların aileleriyle ve konsolosluklarla bilgi paylaşımının yapıldığını vurguladı.

18:59 İsrail, saldırının 14 kişilik İsrailli bir turist kafilesine yönelik gerçekleştirildiğini ve yaralılardan 11’inin İsrailli olduğunu bildirdi.

18:50: İstanbul Valisi Vasip Şahin:  “O istihbaratla bu saldırı arasında bağlantı olduğunu düşünmüyoruz.”

18:50 İstanbul Valisi Vasip Şahin: (Şişli Etfal’de) 16 yaralı var, dördü ağır.

18:45 İstiklal Caddesi, saldırıdan yaklaşık sekiz saat sonra yaya trafiğine açıldı.

18:40 Başbakan Ahmet Davutoğlu: Soruşturma çok yönlü sürüyor.

18:32 Saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu. İsrail vatandaşları, Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman ve İran vatandaşı Ali Rıza Khalman hayatını kaybetti.

17:10 Resmi açıklama: Saldırıda yaralanıp hastanede ölenlerden biri İsrail vatandaşı.

17:06 Olay yeri yakınlarında bulunan bir görgü tanığı: “Yolda bir ceset gördüm. Kimse onunla ilgilenmiyordu, ardından normal bir vatandaş geldi ve bir şeyler yapmaya başladı. Bu benim için yeterliydi, arkamı döndüm ve oradan uzaklaştım” 

16:51 KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı: ''Eylemi kim yapmıştır, ölenlerin kimliği nedir hala belli değildir. Ancak şunu belirtmeliyiz ki, Kürt Özgürlük Hareketi olarak sivillerin hedef alınmasına karşıyız ve sivillere yönelik eylemleri kınıyoruz. Ölen sivillerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz''

16:00 Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, "Newroz kutlamaları sırasında ciddi saldırılar planlandığına dair duyum aldıklarını" söyledi.

15: 54 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek: ''Terör İstanbul'da can aldı. Bu olaylar belki bir süre daha sürecek… Ama kazanan mutlaka Türkiye Cumhuriyeti olacak''

15:52 NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: ''Terörizme hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. Tüm NATO müttefikleri, Türkiye'nin yanında ve terörün her türlüsüyle mücadelede birlikte duruyor''

15:46 TÜBİTAK Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Lokman Kuzu: ''Dronelerle yerin altındaki bombaları belirleme ve el yapımı patlayıcıları görebilmek için çalışmalar yürütüyoruz. Tamamen başarıya ulaşamadık ama çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bombaların kabloları belirlenebiliyor'' 

15:35 Saldırıya tanık olan İranlı hemşire Perisa Oji, gördüklerini Birgün’e anlattı. Zeynep Kuray'ın haberine göre, Oji, ''Ben hayatımda hiç böyle bir vahşete tanık olmadım, korkunçtu. Otelden çıkmıştım ve Galatasaray Meydanı’na doğru yürürken birden şiddetli bir patlama sesi geldi. Hemen bomba olduğunu anladım. Yaralılara yardım etmek için olay yerine koştum. Yerde erkek kadın çok sayıda yarılı vardı. Bir erkek hayatını kaybetmişti, belden aşağı paramparçaydı. Bir diğer erkeğin ise göğsüne şarapnel saplanmıştı. Önce polisler koşarak olay yerine geldi, sonra ambulanslar. Korkunç bir manzara vardı. Her yerde kan vardı. Çok korktum'' ifadelerine yer verdi.

15:29 "Güldür Güldür"ün bu akşam BKM'de yapılması planlanan program çekimi İstanbul Beyoğlu'nda yaşanan canlı bomba saldırısı nedeniyle iptal edildi. Yapılan açıklamada, ''Bu akşam BKM'de gerçekleşmesi planlanan seyircili çekimimiz yaşanan üzücü olaylar sebebiyle ileri bir tarihe ertelenmiştir. Yeni tarih ilerleyen günlerde yine resmi hesaplarımızdan açıklanacaktır. Anlayışınız için teşekkürler'' denildi.

15:09 Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Taksim'de yaşanan bombalı saldırıdan dolayı Galatasaray Odeabank - Darüşşafaka Doğuş mücadelesinin ertelendiğini açıkladı. 

15: 06 MHP lideri Devlet Bahçeli: “Maalesef ki AKP hükümetinin tarihi yanlış ve sakat politikalarının bedelini Türk milleti ödemektedir. Hevesler boşunadır, çünkü hainler başaramayacak, milli birlik ve kardeşliğimizi bozamayacaklardır.”

14:59 İstanbul’daki saldırı sonrası Twitter’da açılan #DankeSchönDeutschland (TeşekkürlerAlmanya) hashtagi TT listesine girdi.

14:52 Sözcü: "Soruşturma devam ederken, şüpheli örgüt listesine, PKK’nın yanına IŞİD’de eklendi. Patlama alanında, bulunan parçalardan birinin Ekim ayında Türkiye’ye giriş yapan IŞİD üyesi terörist S.Y. olduğu bildiriliyor" 

14:42 AA'ya konuşan İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlara ilişkin vatandaşları  uyararak, "Özellikle terör saldırılarında  paylaşılan görsel ve yorumların terör saldırıları propagandalarına alet olduğu bilinmelidir" dedi.

14:31 Sağlık Bakanlığı yaralıların hangi hastanede yattığını ve uyruğunu içeren listeyi açıkladı. Yaralılar arasında Alman, İsrail, İzlanda, İrlanda, İran ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşları var. Yaralılar 8 ayrı hastaneye kaldırıldı.

14:27 Habertürk Haber Merkezi'nin Haseki hastanesinde ulaştığı yaralı isimleri şöyle; Yılmaz Aslan, Hüseyin Can Şen, Birol Görgüç,  Jila Sherif Alam (İran uyruklu), Ali Mayef Mohammed (Kuveyt uyruklu)

14:12 Reuters haber ajansının Türk yetkililere dayandırdığı haberine göre, saldırgan esas hedefinden saptı. Polis varlığından tedirgin olan canlı bomba bu nedenle kendini "korkudan" patlattı. Yetkiliye göre saldırının daha kalabalık bir yerde gerçekleştirilmesi planlanmıştı.

13.34 Fransa Dışişleri Bakanlığı: İstanbul'daki saldırı alçakça ve korkakça. 

13:34 HDP: İstanbul'daki bombalı saldırıyı lanetliyoruz.

13:38 O sırada Taksim'de olan Skunk Anansie'nin solisti Skin: İyiyim, insanlar öldü, korkunç sahneler var!

13:30 Görgü tanığı: Ofisimizin girişi ceset parçalarıyla doldu.

13:22 Reuters’a konuşan bir güvenlik yetkisi: İlk bulgular PKK’yı işaret ediyor, hedef polisti.

13:15 Deutsche Welle: İstanbul’daki patlama sonrası; Alman Dışişleri Bakanlığı, Alman turistlere otellerinde kalmalarını tavsiye etti.

13:10 Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu: Patlamada 7'si ağır 36 kişi yaralandı. Yaralılardan 12'si yabancı uyruklu.

13:07 ABD İstanbul Başkonsolosluğu: İstiklal'deki patlamanın şoku ve üzüntüsü içindeyiz. Hayatını kaybedenlerin ailelerinin yasını paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

13:03 İstiklal Caddesi'ndeki patlamada yaralananlardan 2'sinin çocuk olduğu açıklandı.

12:49 CNN Türk: Saldırı bir turist grubunun arasında gerçekleşti.

12.33 Sendika.org, Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un ''Ne yaparlarsa yapsınlar, köprü yol yapmaya devam edeceğiz'' dediği iddia etti.

12:32 Vali Şahin: Nişantaşı ve Bayrampaşa'da patlama olmadı.

12:29 İstanbul Valisi:Canlı bomba dahil 5 kişi hayatını kaybetti

12:18 DHA: Yaralılar arasında 3 İsrail vatandaşı bulunuyor.

12:12 RTÜK Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin yayın yasağı getirdi.

12:09 İstanbul Valisi Vasip Şahin: Ölü sayısı dört, üçü ağır 20 yaralı var.

12:02 Sağlık Bakanlığı, patlama noktasına 28 ambulans gönderildiğini duyurdu.

12:00 DHA: olay yerinde 3 cansız beden var.

11:57 NTV muhabiri, bir şüphelinin arandığını aktardı.

11:52 Nişantaşı'nda da patlama meydana geldiği iddia edildi.

11:47 Patlamanın Balo Sokak’ın İstiklal Caddesi’ne açılan yerinde gerçekleştiği belirtildi.

11:40 DHA: Haseki hastanesine 1'i ağır 5 yaralı getirildi!

11:35  Olay yerindeki cesetlerden birinin canlı bomba saldırısını düzenleyen kişiye ait olduğu iddia ediliyor.

11:29 Görgü tanıkları: ''Sakallı bir kişi gördük, canlı bomba olabilir''

11:25 Ayağa Kalk Taksim,  6-7 yaralı, 2 ölü'nün olduğunu iddia etti.

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Patlama Hükümet Konağı'na yakın bir noktada gerçekleştiği bildirildi. Polis, caddeyi giriş-çıkışlara kapatırken, patlamanın meydana geldiği alanı güvenlik çemberi içine aldı. Taksim'e resmi araçlar, polis, itfaiye ve ambulans dışında araç girişine izin verilmiyor. İlk gelen bilgilere göre 2 yaralı olduğu belirtiliyor. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü