İtalya'da trans öğrencilere isimlerini seçme hakkı

İtalya’daki Ripetta Sanat Okulu, trans öğrencilere doğumda aldıkları isimler yerine tercih ettikleri isimleri alabilmeleri hakkı verdi.
İtalya'da trans öğrencilere isimlerini seçme hakkı
2021-03-29 16:42:50   Güncelleme: 2021-03-29 16:42:50    

İtalya'nın başkenti Roma'daki Ripetta Sanat Okulu, ülkede trans öğrencilere, doğumda aldıkları isim yerine onlara tercih ettikleri adla bilinme hakkı verdi.

Euronews’te yer alan habere göre girişim, öğrencilerin kendilerini güvende hissettikleri ve gençler ile çocuklar arasında cinsiyet disforisi (cinsiyet huzursuzluğu, mutsuzluğu) konusunda artan farkındalığı yansıtan bir ortam yaratmayı amaçlıyor.

Okulda yasal cinsiyetini kızdan erkeğe dönüştürme sürecinde olan 18 yaşındaki öğrenci Matteo Coccimiglio, bu girişimle cinsiyetlerini değiştiren diğer gençlerin daha korunaklı hissedeceğini söyledi.

Bazı İtalyan üniversiteleri, cinsiyetlerini henüz yasal olarak değiştirmemiş olsalar bile, transseksüel öğrencilerin isimlerini ve cinsiyetlerini kurum içi belgelerde seçmelerine izin veriyor; ancak benzer kurallar yakın zamanda az sayıda lise tarafından benimsendi.

Vehaber Menu