İTÜ öğrencileri: Denizler iktidara Celaller lağıma!

İTÜ FKF öğrencileri, 'Deniz Gezmiş gibi bir eşkıyaya kahraman denildiğini gördüm! Kenan Evren’in 12 Eylül sürecinde yaptığı her şeyi onaylıyorum' diyen Celal Şengör'ü protesto etti.
İTÜ öğrencileri: Denizler iktidara Celaller lağıma!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-24 00:47:32    

Şengör, İTÜ'de öğretim görevlisi. Genç Gazete'de yer alan habere göre, İTÜ FKF öğrencileri 'Denizler iktidara, Celaller lağıma' yazılı afişlerini okula astılar. Aynı başlıkla yayınladıkları açıklamayı İTÜ FKF sosyal medya hesaplarından paylaşan öğrenciler ayrıca, change.org sitesinden Şengöl’ün okuldan uzaklaştırılması için bir imza kampanyası başlattı.

İTÜ öğrencilerinin yayımladığı basın açıklamasının tamamı ise şöyle:

'DENİZLER İKTİDARA, CELALLER LAĞIMA

Üniversitemizin profesörlerinden Celal Şengör 22 Kasım 2015 tarihinde Radikal’e verdiği röportajda 12 Eylül darbesinde Kenan Evren faşistinin yaptığı her şeyi onayladığını ve Deniz Gezmiş’in kahraman olarak görülen bir eşkıya olduğunu belirtti. Bu kadarıyla da kalmayıp darbe döneminde uygulanan işkence yöntemlerinden biri olan insanlara dışkı yedirmenin bir işkence olmadığını söyleyecek kadar aşağılıklaşan Celal Şengör bu tezini de birbirlerine dışkılarını ikram eden gorillere dayandırdı.

Sizin toplumsal olayları algılama konusunda bir gorilinkinden daha gelişmiş olmayan zekanızla Denizlere dil uzatmaya hakkınız yok. Deniz Gezmiş bu ülkenin devrimci bir neferi olarak gerçek bir kahramnadı ve idam edildiği güne kadar da kahramanca yaşadı. Asıl eşkıyalar, daha 17’sinde, gencecik yaşında Erdal Eren’i astıran, bir de pişkince 'Asmayalım da besleyelim mi?' diyen Kenan Evren’dir. Bizler bu ülkenin gençliği olarak Deniz Gezmişlerin, Harun Karadenizlerin, Erdal Erenlerin ülkesini kurmaya, sizin gibi kokuşmuş beyinleri lağıma atmaya söz veriyoruz.

Fikir Kulüpleri Federasyonu – İstanbul Teknik Üniversitesi'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü