İÜ Rektörlük seçiminde solcu aday fark attı!

İstanbul Üniversitesi'nde 5 adayın yarıştığı rektörlük seçiminde solcu aday Prof. Dr. Raşit Tükel tüm adayları geride bıraktı, gözler atamayı yapacak Cumhurbaşkanına çevrildi.
İÜ Rektörlük seçiminde solcu aday fark attı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sonuçlara göre solcu rektör adayı Raşit Tükel 1202 oy alarak birinci olurken, AKP'li aday Mahmut Ak ise 908 oy alarak ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise 382 oyla Harun Cansız yer aldı. Raşit Tükel aldığı 1202 oyla, bir önceki İÜ Rektörü Yunus Söylet'in 1207 oyluk rekorunun gerisinde kalmış oldu.

Prof. Dr. Tükel Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Demokratik üniversite dediğimizde, her alanda demokratik kuralların işletildiğini anlıyoruz. Bunun içinde en yüksek oy alanın rektör olarak atanması da yer almalı. 2012 seçimlerinde ikinci sırada yer aldığım için daha sonraki aşamalara katılmamıştım. Çünkü demokrasinin gereği buydu. 2 bin 595 öğretim üyesi oy kullandıysa bunun sonucunda birinci olanın rektör olması gerekiyor. Ben nasıl ikinci olduğumda çekildiysem, şimdi de ikinci olanın ve diğerlerinin çekilmesini talep ediyorum. Eğer seçim çalışmalarında sözünü ettikleri demokrasiyi içtenlikle dedilerse bunu yapmaları gerekiyor. Üniversiteyi özgür kılmak için verilen oyalara teşekkür ediyorum” dedi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü