İyi Parti: Oy oranımız yüzde 20’ye ulaştı

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, anketlerde çıkışlarının devam ettiğini ve şu anda oy oranlarının yüzde 20 seviyesine ulaştığını belirterek, yıl sonuna kadar birinci parti konumuna geleceklerine inandığını söyledi.
İyi Parti: Oy oranımız yüzde 20’ye ulaştı
2022-05-26 16:00:18   Güncelleme: 2022-05-26 16:00:18    

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Reuters haber ajansının sorularını yanıtladı. Poyraz, 'Yıl sonuna kadar İYİ Parti olarak hem anketlerde hem kamuoyu vicdanında birinci parti konumuna geleceğimize inanıyorum. Şu anda anketlerde İYİ Parti yüzde 20 düzeyinde bulunuyor. Yıl sonunda kaç olacağımıza dair sayısal bir tespitte bulunmak mümkün değil. Türkiye birçok değişim ve etkenin olduğu bir yapıda. Birinci parti olma kararlılığımız ve iddiamız çok net' dedi.

İyi Parti 2018 milletvekili genel seçimlerinde Yüksek Seçim Kurulu sonuçlarına göre yüzde 10 civarı oy almıştı. Partilerinin kurulduğu 2017’den bu yana çıkışta olduğunu belirten Poyraz, 'Türkiye’nin böyle bir ihtiyacı vardı. İYİ Parti sosyal demokrat, milliyetçi, liberal fark etmeksizin herkesin merkezde siyaset yapma kararıyla yer aldığı bir parti. Bu çok önemli bir detay. Genel Başkanımız Akşener bu süreçte de 27 yıllık deneyimi ile partiyi yükseliş trendine oturttu. Başlattığımız ‘az kaldı’ kampanyası diğer kampanyalardan biraz farklılaşan bir kampanya… Bununla, Genel Başkanımız iktidar yürüyüşümüzün çok daha kararlı şekilde startını verdi' diye konuştu.

6'lı masa: Orada oy sırasına göre, yaş sırasına göre, deneyime göre oturma söz konusu değil

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimleri normal şartlarda Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Poyraz, seçimler ister zamanında, ister erken yapılsın İYİ Parti’nin hazır olduğunu belirtti. Birinci parti olmaları durumunda altılı masanın pozisyonunun bundan etkilenmeyeceğini kaydeden Poyraz, 'İYİ Parti’nin altılı masadaki yeri oy oranlarına göre değil; orası güçlendirilmiş parlamenter siseteminin inşası ve Türkiye’nin buna kavuşması noktasında oluşturulan bir masa. Orada oy sırasına göre, yaş sırasına göre, deneyime göre oturma söz konusu değil' dedi.

Altılı masanın güçlendirmiş parlamenter sistemi inşaa etme üzerine kurulduğunu kaydeden Poyraz, 'İYİ Parti’nin oy oranın yüksek olması ya da düşük olması güçlendirilmiş parlamenter sistemin hayata geçirilmesinde pozisyon belirlemiyor' dedi ve şöyle devam etti:

'Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesinde (CHP Genel Başkanı) Kılıçdaroğlu’nun altılı masayı işaret etmesi kendisinin siyasi nezaketinin tezahürü. Masa bir ittifak ya da koalisyon değil. Ana çıktı orada güçlendirilmiş parlamenter sistem.'

Vehaber Menu