İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yargıtay kararını 'darbe girişimi' olarak değerlendirdi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcıları ve Milletvekilleri ile birlikte; Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması karşısında Yargıtay önünde açıklama yaptı.
İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Yargıtay kararını 'darbe girişimi' olarak değerlendirdi
2023-11-09 14:35:26   Güncelleme: 2023-11-09 14:35:26    

'En geç yarın Hakimler Savcılar Kuruluna suç duyurusunda bulunuyoruz. İkinci olarak soruşturma açmakla yetkili olan Yargıtay Başkanlar Kuruluna ilgili Yargıtay üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Buradan ilgili taraflara seslenmek istiyoruz. Anayasayı hedef almak Türkiye Cumhuriyetini hedef almaktır. Anayasaya darbe vurmaya çalışmak Türk milleti ve devletinin bekasına darbe vurmaya çalışmaktır. Anayasayı hiçe saymak vatandaşın hakkını hukukunu yok saymaktır. Tüm siyasi kurumlara ve devlet olma bilincini hala taşıyan makamlara çağrımız bu gidişatın önüne hep birlikte geçmek ve içinde bulunduğumuz bu darbe girişimi teşebbüsüne hep birlikte karşı durarak buna dur demektir.

Biz bu ülkeye bu aziz millete onun temel değeri olan anayasamıza sonuna kadar sahip çıkacağız. 

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ve beraberindeki İYİ Partili milletvekilleri Yargıtay’a sembolik olarak Anayasa kitapçığı bıraktı.