İYİ Partili Turhan Çömez: Merdan Yanardağ'ın içeri alınması asla kabul edilemez

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın PKK lideri Abdullah Öcalan'la ilgili sözleri nedeniyle tutuklanmasına İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez'den tepki geldi. Çömez, 'Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye'de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi' diye konuştu.
İYİ Partili Turhan Çömez: Merdan Yanardağ'ın içeri alınması asla kabul edilemez
2023-06-28 19:14:30   Güncelleme: 2023-06-28 19:21:37    

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın tecrit koşullarını eleştirmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuklandı.

'İçeri alınması asla kabul edilemez'

Konu hakkında konuşan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez ise karara tepki gösterdi. Çömez, 'Ergenekon davasında beraber yargılanan biri olarak Merdan Bey'e geçmiş olsun diyorum. Merdan Bey'in televizyonda söyledikleri benim tasvip ettiğim şeyler değil. Keşke kendisiyle bir imkan bulup ekranlarda bunları konuşabilseydik. Bu fikri savundu diye içeriye alınması asla ve asla kabul edilemez. Bu artık Türkiye'de hukukun ne kadar ayaklar altına alındığının ve önümüzdeki dönemde nelerin olabileceğinin bir göstergesi. Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasının İYİ Parti'nin bir kumpası olduğu iddiasını reddediyorum. Nasıl Sayın Yanardağ kendi düşüncelerini açıklama özgürlüğüne sahipse, İYİ Partili yöneticiler de sahip. Bu da çok saygın bir tavırdır' dedi. 

Yanardağ’ın ifadelerine birçok İYİ Partili isim tepki gösterdi ve Merdan Yanardağ’ın İYİ Partililer tarafından hedef gösterildiği iddia edildi.

Çömez o iddialara da şöyle yanıt verdi:

Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasının İYİ Parti’nin bir kumpası olduğu iddiasını reddediyorum. Nasıl Sayın Yanardağ kendi düşüncelerini açıklama özgürlüğüne sahipse, İYİ Partili yöneticiler de sahip. Bu da çok saygın bir tavırdır.