İYİ Partili Zorlu ve Kavuncu'dan 'afiş' açıklaması

İBB Başkanı İmamoğlu'na suçlamalarda bulunan Akşener, 'Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane' demiş, Ekrem İmamoğlu ise Akşener'e 'Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler' yanıtını vermişti
İYİ Partili Zorlu ve Kavuncu'dan 'afiş' açıklaması
2024-02-01 20:14:42   Güncelleme: 2024-02-01 20:14:42    

Akşener'in, 'İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçim afişlerinin billboardlara asılmasının engellendiği' iddialarına ilişkin açıklama yapan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 'Şirket bize afişlerin, sloganların bu haliyle kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. Bunun siyasal rekabetle, demokrasiyle hiçbir alakası yoktur. İlgili şirketten yazılı olarak bu cevabı vermesini istedik hâlâ bir cevap yok' dedi. İyi Parti İBB adayı Buğra Kavuncu ise, 'Polemiğe girecek, tartışmayı çok uzatacak bir durum yok. Eğer ben sorumlu değilsem derim ki 'Buyurun gelin asın, şu bilboardlar sizin, afişler sizin. Yarın bir talimat verilir o bilboardlara bu afişler asılır. Konu da böylelikle kapanmış olur' diye konuştu. 

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu, İYİ Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin 17 büyükşehir, 26 il, 265 ilçe ve 38 beldede adaylarını açıkladıklarını ve diğer iller için çalışmalarının devam ettiğini bildiren Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay'da 5 Şubat'ta vatandaşlarla bir araya geleceğini söyledi.

Zorlu, Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, Anayasa Mahkemesinin hak ihlali karanının yerel mahkemece uygulanmasının anayasal ve hukuki bir mecburiyet olduğunu vurguladı.

 

'Şirketten yazılı cevap vermesini istedik, hala bir cevap yok'

Açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zorlu, Genel Başkan Meral Akşener'in 'reklam panolarında kullanılacak seçim afişlerinin engellendiği' şeklindeki açıklamalarına ilişkin soru üzerine, parti olarak bugüne kadar birçok engellemeyle karşılaştıklarını öne sürdü.

Zorlu, şunları kaydetti:

'Üç büyükşehirde pazartesi itibarıyla tüm vatandaşlarımıza sunacağımız afişlerimiz bilboardlara çıkacak, bunları vatandaşlarımızın takdirlerine sunmuş olacaktık. İlgili yüklenici şirketle anlaşmamızı yaptık, sözleşmemizi yaptıktan sonra ücretimizi gönderdik. Ne olduysa o arada ilgili şirket bize geri döndü ve bu afişlerin, bu sloganların bu haliyle kullanılmasına izin verilmediğini söyledi. Bunun siyasal rekabetle, demokrasiyle hiçbir alakası yoktur. İlgili şirketten yazılı olarak bu cevabı vermesini istedik hala bir cevap yok.'

Buğra Kavuncu: Bir talimat verilir o bilboardlara bu afişler asılır

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Buğra Kavuncu, seçim çalışmaları kapsamında Okmeydanı'nda semt pazarını ve cemevini ziyaret etti. Akşener'in afiş iddialarına ilişkin konuşan Kavuncu, şunları söyledi:

'Partimizin yapmış olduğu afişler var. Sadece İstanbul özelinde değil Ankara ve İzmir'de bir ajans var. Bu ajans üzerinden bu afişlerin asılmasıyla alakalı bir teşebbüste bulunulmuş ama afişler asılmamış. Polemiğe girecek, tartışmayı çok uzatacak bir durum yok. Çünkü çok basittir bunun çözümü. Eğer ben sorumlu değilsem derim ki 'Buyurun gelin asın, şu bilboardlar sizin, afişler sizin.'

Demokrasiyle ile ilgili hassasiyeti olan herkesin de bu konuda olumlu adım atmasını beklediklerini ifade eden Kavuncu, 'Konuyu çözmek çok kolaydır. Yarın ya da bugün bir talimat verilir o bilboardlara bu afişler asılır. Konu da böylelikle kapanmış olur' değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul, Ankara ve İzmir'de seçim afişlerinin billboardlara asılmamasıyla ilgili, 'Birileri istiyor ki billboard olmadan seçim çalışması yapalım, bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane!' diyerek CHP'yi seçim çalışmalarını engellemekle suçladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, 'AK Parti'yle tuhaf bir ilişkimiz olduğunu ima eden bir konuşma yaptı' diyen Akşener, 'Kılıçdaroğlu'na gidin sorun, CHP 1 liralık yardım yapmış mı?' diye tepki gösterdi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise afişlerinin asılmasının önüne geçildiğini ve 'Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane' diyen Akşener'e, 'İstanbul'da Ekrem İmamoğlu üzerinden konuşmak veya taş atmak böyle bir prim yapacak zannedilir şekle doğru gidiliyor. Bizim öyle bir engelleme veya bu tarz bir girişimde bulunmayacağımızı en iyi kendilerini bilirler. Bu noktada ne için yaptığını bilmiyorum bu açıklamayı ama muhtemelen bilboard meselesi... Bu işin sadece İstanbul'u yok, muhtelif şehirleri var. Bu işler de şehirlerde firmalarda yönetiliyor. Onlarla konuşabilirler' diye yanıt vermişti.

Vehaber Menu