İYİ Partili Zorlu'dan Atatürk'e hakaret eden Kuveytli yazar hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Zorlu, 'Bu tür provokasyonlar siyasi iktidarın yanlış politikalarıyla farklı sosyal medya platformlarında da son dönemde artmıştır. Toplumda infial yaratan böylesi paylaşımlar için bir an önce tedbir alınmalıdır' dedi.
İYİ Partili Zorlu'dan Atatürk'e hakaret eden Kuveytli yazar hakkında suç duyurusu
2023-09-19 00:18:21   Güncelleme: 2023-09-19 00:18:21    

Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu sosyal medya hesabında paylaşarak Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih’e yönelik tepkiler sürüyor. Zorlu, X hesabından yaptığı paylaşımda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. 

 Zorlu, şu açıklamayı yaptı:

'Bu tür provokasyonlar siyasi iktidarın yanlış politikalarıyla farklı sosyal medya platformlarında da son dönemde artmıştır. Toplumda infial yaratan böylesi paylaşımlar için bir an önce tedbir alınmalıdır. Ben de bugün Avukatlarımız aracılığıyla bu örnekteki provokatör şahsın ivedilikle vatandaşlık durumunun tespit edilmesi, Türkiye ile her türlü faaliyetinin ve ilişkisinin belirlenmesi için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Gerekli işlemlerin en hızlı şekilde yürütülebilmesi için başta Adalet Bakanlığı olmak üzere yetkili makamları göreve çağırıyorum.' 

Ne olmuştu?

Kuveytli yazar Abdulaziz Duwaihi bin Rumaih, sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarda Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldı. rumaih, şunları söyle: 

'Mustafa Kemal, kadınsı olarak yaşadı ve kadınsız, vatan haini, millet düşmanı olarak öldü. onu yalnızca kadınsılar yükseltir. Eşcinsel Atatürk.' 

Kuveytli yazar başka bir paylaşımında ise Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu paylaşarak, 'Dünyanın en ucuz cinslerinden biri. 400.000 Dolar yatırım yapın ve hemen alın. Herhangi bir Arap'ın bunu alıp Türkiye'nin cumhurbaşkanı adayı olmasını, Mustafa Kemal'in heykellerini yıkmasını ve resmini yakmasını destekliyorum' dedi.

Bu paylaşımlara; CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ gibi isimlerin de bulunduğu pek çok siyasiden tepki geldi.