İzmir Belediyesi, şehirdeki Arapça tabelaları kaldırmaya başladı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin açtığı iş yerlerine asılan Arapça tabelaları 'Türkçeleştirmek' için çalışmalar başladı.
İzmir Belediyesi, şehirdeki Arapça tabelaları kaldırmaya başladı
2023-07-05 06:09:26   Güncelleme: 2023-07-05 06:09:26    

Daha önce de tepki çeken ve belediye tarafından kaldırılan ancak zaman içerisinde yine artan Arapça tabelalar için İzmir Büyükşehir Belediyesi harekete geçti.

Zafer Partisi İzmir İl Başkanı Seçkin Boyunağa, Basmahane’de İzmirli yetkilileri görevlerini yapmaya davet etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise gerçekleşen uygulamanın Zafer Partisi’nin tavizsiz ve etkili muhalefetinin sonucu olduğunu belirtti.

İzmir yerel yönetime seslenen Seçkin Boyunağa:

''Atatürk'ün yürüdüğü sokakta, Arapça hiçbirimizin anlamadığı bir tabela. Yerel yöneticilere sesleniyorum; Kuvayi'ye Milliye semti Basmahane'yi kaçaklara ve Suriyelilere peşkeş mi çektiniz? Burası niye sahipsiz?'' dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medyasında şu ifadelere yer verdi:

''İzmir Büyükşehir Belediyesi bugün Basmahane’deki bütün Arapça levhaları, mağaza isimlerini sökmeye başladı. Öte yandan İstanbul’da bugün İçişleri Bakanlığı’nın talimatı ile İstanbul valiliği Taksim ve çevresinde bütün kaçakları toplamaya başladı. Önce herhangi bir işte çalışmayan başıboşlar toplanacak daha sonra kafe, bar ve restoran gibi yerlerde çalışan yabancılar uyruğuna bakılmaksızın toplanacak kararı uygulamaya konulmuş. Bu uygulamaların hepsi Zafer Partisi’nin tavizsiz ve etkili muhalefetinin sonucudur. 13 milyon sığınmacı/kaçak vatanlarına dönsün diyorsan Zafer Partisi’ne üye ol, görev al ve oy ver.''