İzmir'de Orkinos eylemi!

yeni bir Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alarak üretime başlayan orkinos çitliğine karşı geniş katılımlı eylem yapıldı.
İzmir'de Orkinos eylemi!
2013-01-01 02:33:33   Güncelleme: 2020-05-12 19:59:06    


Bugün düzenlenen eyleme, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP'li Tunç Soyer, çevre ilelerin belediye başkanları, Sığacık Balıkçı Kooperatifi, çevre dernekleri, sivil toplum kuruluşları, çevre gönüllüleri ve ilçede yaşayanlarla çevre ilçelerden çok sayıda kişi katıldı.

Tunç Soyer yaptığı açıklamada ;'Güçlerimizi birleştirmezsek bizi teker teker avlıyorlar. İki haklı gerekçemiz var. Birincisi bu nesli yavruyken yakalayıp kafeslere hapsedip “Hasat' denilen katliamı yapıyorlar. Bu soyun tükenmesine neden oluyorlar. İkincisi de, burada balık neslini yok ettikleri için balıkçılığı, denizi kirlettikleri için turizmi yok ediyorlar. Biz burada balıkçılığı kalkındırmak için Avrupa Birliği’nden 200 bin Euro hibe aldık, İtalyanlarla ortak çalıştık, balık mezatını yeniledik. Ama şimdi küçük balıkçılığı yok ediyor balıkçılara teknelerini sattırıyorlar'

Kentin ortasından otoyol geçirip 'kalkınma' diyen, parktaki ağaçları kesip AVM yapmaya 'modernleşme' diyen, orkinos tesisi ile bir yandan turizmi baltalayıp bir yandan, 'İhracata destek veriyorum' diyen anlayış bitmiştir. Bu köhne anlayışı bu körfezde denize gömeceğiz' dedi.
 

Vehaber Menu