İzmit Belediyesi'nde skandal! Hayvan beslemek yasak mı?

VEHABER ÖZEL- İzmit Belediyesi, sokaklarda yaşam savaşı veren hayvanları besleyen Hamiyet Şahin isimli vatandaşa uyarı tebligatı yolladı.
İzmit Belediyesi'nde skandal! Hayvan beslemek yasak mı?
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Ecem Parlayan/ Vehaber.org

İzmit Belediyesi, sokakta yaşama savaşı veren hayvanlarla ilgilenmediği gibi Hamiyet Şahin isimli hayvan özgürlükçüsüne kabahat kanunları kapsamında uyarı tebligatı yolladı, tebligatın gerekçesi ise Hamiyet Şahin'in sokakta yaşama savaşı veren hayvanlara yemek vermesi. Tebligatta İzmit Belediyesi'nin sokakta ölüm kalım savaşı veren hayvanlarla ilgilenmeyi çevreyi kirletmek olarak algıladığı görüldü.

Hamiyet Şahin isimli hayvan özgürlükçüsü yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Sokak hayvanlarını besleyenlere,ihbarcı vatandaşlar sayesinde tehdit yazıları bırakan belediyeler böyle bir sistem oluşturulmuş,yada oluşturulmaktadır.


14 yıldır sokak hayvanlarını beslerim.12 yıldır oturduğum eylül sokak da hayvanlara gunde 1,2 kez yiyecek verir,sularını günlük koyarım.
Son 2 yıla yakındır blogumuza taşınmış olan adamın biri (dairenin tapusu karısının ustune)once kedilerle,sonrada köpeklerle uğraşmaya başladı.Bu şahısın tehditleri aldı başını gitti.Ve eylul sokakda tek bir kedi-köpek kalmayacak,beslemeni engelleyeceğim dedi.Ve bu şahsın mesnetsiz şiketleri durmadı.Son olarakda 14 eyülde belediyeye şikayetde bulunuyor,ve belediye pazar sabahı 11-00 gibi kapımı çalışıyor.Uyarı yazısı bırakıyor.Bizler olayın üstüne gidince,belediye 18.09.2014 de bana bir (ekdeki) tehdit yazısını yazıyor,bu yazıyıda 01.10.2014 de adi postaya veriyor.Yazı,1 ay sonra elime geçiyor.


Arkadaşlar,bu yaşanan olay;
1-)Muhbir vatandaşların şikayet etmelerini,belediye ciddiye alıp,insanların kapısını çalıyor.Böyle bir sistem işletiliyor.Acaba Kocaelindeki belediyeler yada ülke genelindekiler bu yolla kaç insanın kapısını çaldı.Ve sokaklarda hayvan besleyen binde bir insan varken,bununda kaçını korkuttu,sindirdi ve hayvan beslemelerinin önüne geçti.Yani hayvanı mağdur etti.


2-)5199 saylı kanuna uymayan,sokak hayvanlarını beslemeyen belediye,bir başka kanunu kullanarak bu şekilde tehditlerde bulunması,çifte standart değilmidir?


Bu yola baş vuran belediyelerin dava edilmesi gerekmiyor mu?
3-)12 yıldır sokak hayvanlarını beslediğim yere,12 yıldır yazıda adı geçen eylül sokağında (bu sokağın arkasında insan ayağı değmeyen,geçmeyen,30 dönümlük boş arazi var.ve 3 tarafı çevirili)ki hayvanlara yiyecek bıraktığım yere bir kez olsun itiraz etmeyen belediye ne olduda son 1 aydır benim hayvan beslememin önünü kesmek istiyor?(adı geçen sokakdaki yiyecek poşetini, linki tıkladığınızda göreceksiniz.sanırım hayvanlardan biri,yada bir insan kılıklı poşeti ters çevirmiş böyle şeyler doğal olarak yaşanabiliyor.yiyecek kaplarını akşamadan sabaha atıyorlar hepinizin malumu)
Sayemde yaşama tutunan canların,beni tehdit ederek,mama koymamı engelleyerek,sorun yaratıp,bu canları buralardan toplamak,ormana atmak mı?istiyorlar.


4-)12 yıldır beni bilen belediyenin, son aylarda gösterdiği agresifliğin altında bazılarının sümen altı kışkırtması olabilir mi?
Sokak hayvanlarının deneylerde kullanılması,belkide yurtdışına kürk e pazarlanması projesinin mimarları mı deverde?
5-Belediye,hayvanların önüne koyduğum,makarna ve ekmekleri evsel atık olarak değerlendiriyor.Oysa o atıklara ben hergün,25,30 lira harcıyorum.Hergün 15,20 adet makarna,onlarca kilo çorbalık tavuk alıp,haşlayıp harmanlayıp,poşetleyip çok sayıda noktaya bırakıyorum.Hayata tutunsunlar diye.Yani onlar soframdan,yada birilerinin sofrasından artan değil,bizzat paramla her gün hazırladığım hayvan yiyeceğidir.


6-)5199 sayılı kanun madde 6 gereği sokaklara küpelenip bırakılan hayvanların,doğal olarak bırakıldıkları sokaklarda beslenmesi gerekmiyor mu?
Belediye yazısında,halkın ortak kullanım alanlarına yiyecek bırakmayın diyor.Şehir merkezlerinde,yerleşim alanlarında halkın ortak kullanım alanı olmayan yerler nerelerdir?Ormanlar.Demek ki, bunlar hayvanların ormanlarda olmasını hedeflemişler.Son aylarda ve günlerde ki gelişmeler,bana göre bu projeye hizmet etmeye yöneliktir.


7-)Belediyelerin sokak hayvanlarını besleme noktaları yoktur.
Böyle bir noktalar oluşturmamıştır.Kaldıki,eylül sokak için besleme noktasını yıllardır sözlü ve yazılı olarak istedim.Belegeleri klasörümdedir.

Göstermelik,yerleşim alanları dışına kurulan bir kaç adet yem pati,sadece göz boyamadır.

Edindiğimiz şifai bilgilere göre,Kocaelinde 100 bin civarı hayvan küpelendiğine göre,bu yüz bin hayvan için kaç bin besleme noktası gerekmektedir?

Ayrıca 2004-2014 arası ayrılan Kocaelinde kısırlaştırma adına ayrılan ödenekden doğru sayıya ulaşılabilir.


8-)14 yıldır Kocaeli sokaklarını iyi bilirim.Vatandaşın hayvana yaklaşımını iyi bilirim.Son aylarda yahyakaptanda sokak hayvanlarına yönelik,yok sayma,nefret,hayvanların yaşamlarını yok etme,yada zorlaştırma ve onlara yiyecek verenlerin hedef gösterilmesi gibi fiiller çok yoğunluk kazanmıştır.Bu süreç yahyakaptanda,muhtarlık semiçlerinden hemen sonra başlamış olup,gün geçtikçe artmaktadır.Bir çok noktadan hayvanlar kayıp olmuş,yiyecek ve su kapları biz arkamızı dönmeden oldukları yerden alınıp çöpe atılmıştır(video kayıtları mevcuttur)

Bu gelişmeler,Kocaeli Doğa ve Hayvan Hakları Savunucuları Platformu derneği ve başkanı ile paylaşılmış olup,Tülay Erdurmaz hanım,gerekenleri yapmış ve takipbe almıştır.Teşekkür ediyoruz.Bu yaklaşımı girişde unvanını sıraladıklarımdan da bekliyorum.

Sonuç olarak,gelişmeler hayvanlar adına vahimdir.Hayvanları savunanlar yiyecek verenler tehdit altındadır.Konu ciddidir.Bir şiddete maruz kalma ihtimalimiz çok yüksektir.Herkes konuya taraf olmalıdır.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü