Jandarmanın jopu kırıldığı için köylülere dava açıldı!

Rize'nin Şimşirli Köyü'nde HES karşıtı eylemde jandarmanın saldırısına uğrayan köylülere, jandarmanın copunu kırdığı gerekçesiyle dava açıldı.
Jandarmanın jopu kırıldığı için köylülere dava açıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rize’nin İkizdere ilçesi Şimşirli Köyü’nde hidroelektrik santral (HES) inşaatına karşı çıktıkları için geçtiğimiz yıl jandarmanın sert saldırısıyla karşılaşan, başta kadınlar olmak üzere yerlerde sürüklenen yöre halkından 80 kişi hakkında açılan üç ayrı dava birleştirildi.

Jandarmanın cop ve biber gazlı müdahalesiyle yaralanan köylüler, kırılan cop ve kalkanlar için "kamu malına zara verme" ile suçlandı.

Şantiye çalışanları ve jandarmanın şikayeti üzerine 17’si kadın 36 köylü hakkında "kamu malına zara verme, mala zarar verme, hakaret, sopayla tehdit, iş ve çalışma hürriyetini ihlal" suçlamasıyla da açılan davada, Şimşirli köylüleri dayak yiyen taraf olmalarına rağmen yargılandıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi.

'SOPAYI YİYEN BİZ, SUÇLANAN BİZ'

Köy sakinleri, “Biz yolumuzu suyumuzu korurken jandarma kadınlara hücum etti. Bazılarının kolu, başı, ayağı yaralandı. Sopayı yiyen biz, suçlanan biz” tepkisi verdi. Olaylar sırasında ayağından yaralanan ve hala daha yürümekte zorlandığını anlatan 48 yaşındaki Havva Bir ise, “Suyumuza, ormanımıza, doğamıza sahip çıktık. Başka ne amacımız olabilir ki? Bu dayağı yiyecek bir şey yapmadık. Hem darp edildik, hem de yargılanıyoruz. Suyumuzu, köyümüzü kimseye teslim etmeyeceğiz” diye konuştu.(Sol)

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü