Johnny Depp'in Amber Heard'e açtığı iftira davası kabul edildi

Depp'in Heard aleyhindeki 50 milyon dolarlık (yaklaşık 418 milyon TL) iftira davasını hakim düşürmeyi reddetti
Johnny Depp'in Amber Heard'e açtığı iftira davası kabul edildi
2021-08-20 17:25:09   Güncelleme: 2021-08-20 17:25:09     Independent

Johnny Depp'in avukatları, aktörün Amber Heard'e açtığı iftira davasını hakimin düşürmeyi reddetmesinin ardından Depp'in 'memnun olduğunu' söyledi.

Aktör şu anda 2015'ten 2017'ye kadar evli olduğu Aquaman oyuncusuna karşı açtığı 50 milyon dolarlık (yaklaşık 423 milyon TL) hakaret davasıyla uğraşıyor.

Depp'in The Sun'a 2018'deki manşeti nedeniyle açtığı iftira davasını Birleşik Krallık'ta kaybetmesinin ardından Heard nisanda hakimin davayı düşürmesini sağlamaya çalışmıştı. Depp, The Sun'a Heard'e istinaden kendisini 'eşini döven biri' diye niteleyen manşeti nedeniyle dava açmıştı.

Depp bu yıl martta Yüksek Mahkeme'nin kararını bozmaya yönelik teşebbüsünde de başarısız olmuştu.

Fakat Deadline'ın elde ettiği resmi evraklarda görüldüğü üzere salı (17 Ağustos) Fairfax County Baş Yargıcı Penney Azcarate, Heard aleyhindeki davayı düşürmeyi reddetti.

Yargıç Azcarate, 'Mahkeme, davacının Birleşik Krallık'taki davayı yargıya götürmek için tam ve adil bir fırsata sahip olduğuna dair davalının iddiasına ikna olmadı' diye yazdı ve 'davalı Birleşik Krallık davasında taraf değildir ve taraf olarak da muamele görmemiştir' ifadelerini ekledi.

Yargıç Azcarate ayrıca ifade özgürlüğüne dair Birleşik Krallık ve ABD arasındaki yasal farklılıkların bu senaryoda 'savunulamaz' olduğunu söyleyerek Heard'ün her iki dava arasındaki benzerlikler konusunda ısrar etmesinin 'anlaşılmaz' olduğunu öne sürdü.

Yargıç şunları yazdı:

The Sun'ın çıkarları, gazetenin yayımladığı açıklamaların yanlış olup olmamasına dayanıyordu.

Davalının çıkarlarıysa yayımlanan kendi açıklamalarının yanlış olup olmadığıyla ilgili.

Depp'in avukatı Ben Chew, aktörün 'mahkemenin kararından çok memnun olduğunu' dile getirdi.

Yargıcın reddi, Depp'in Hollywood'un kendisini boykot ettiğini iddia etmesinden günler sonra geldi. ABD, Depp'in yeni filmi Minamata'nın henüz vizyona girmediği tek ülke olmaya devam ediyor.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü