Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kapatılması istemiyle açılan dava reddedildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu hakkında İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen ve platformun kapatılması istemiyle açılan davanın reddine karar verildi.
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun kapatılması istemiyle açılan dava reddedildi
2023-09-13 17:58:02   Güncelleme: 2023-09-13 17:58:02    

Dava Kadın Cinayetini Durduracağız Platformu’na ‘ahlaka aykırı faaliyet yürütmek' iddiasıyla açılmıştı. Davanın reddine karar verilmesinden sonra İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 'Kadın cinayetlerini durduracağız' sesleri yükseldi.

İstanbul Çağlayan Adliyesi, 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen ve öldürülen kadınların ailelerinin de katıldığı duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan, KCDP Genel Sekreteri Fidan Ataselim ,  'Her ne karar çıkarsa çıksın bizim kararımız değişmeyecek. Size soruyorum kadınlar, bizi durdurabilirler mi? Asla, bizi asla durduramayacaklar. Buradan sesimizin ı-ulaştığı, ulaşacağı bütün kadınlara seslenmek istiyoruz. Korkma, Medeni Kanun’a dokundurtmayacağız. 6284’e dokundurtmayacağız. Çocukları biz koruyacağız. İstismara mahkum etmeyeceğiz. Bu ülkeye aydınlığı biz getireceğiz. Ve eninde sonunda sevgili arkadaşlar, kadınlar ve LGBTQ+’lar kadın cinayetlerini durduracağız hep birlikte ' dedi.

Yapılan açıklamanın ardından iki kadın LGBTQ bayrağı açtıkları gerekçesi ile gözaltına alındı.