Kadın olduğunu belirten Mükremin Gezgin askerden muaf tutulmadığını açıkladı: Birliğime teslim olacağım

TikTok hesabında yayınladığı hamilelik görüntüleriyle dikkat çeken fenomen Mükremin Gezgin, asker kaçağı çıktığını duyurmuştu. Sosyal medya hesabından Haymana Askeri Birliği'ne teslim olacağını duyuran Gezgin, 19 Mart'ta askere gideceğeni belirtti.
Kadın olduğunu belirten Mükremin Gezgin askerden muaf tutulmadığını açıkladı: Birliğime teslim olacağım
2024-03-06 12:02:38   Güncelleme: 2024-03-06 12:14:38    

Mükremin Gezgin asker kaçağı çıkmasına ise 'Ben bu saçla tüfek mi tutacağım? Ne yapacağım?' diyerek duruma isyan etmişti.

Kendini kadın olarak hissettiğini belirten ve askere gitmek istemediğini belirten Mükremin Gezgin çeşitli başvurular ve raporlar alarak askerden muaf olmaya çalışmıştı.

DEVLETİME KURBAN OLAYIM AMA...

TikTok fenomeni Mükremin Gezgin’e askerlik çağrısını geldi. Gezgin yayınladığı bir video ile kendisine gelen askerlik çağrısını bir mesajla öğrendiğini aktararak 'Ben bu saç, bu kirpikle nasıl askere gideyim?' diye tepki gösterdi. Kadın olduğunu vurgulayan Gezgin 'Ben bu bedenle nasıl gideceğim?' dedi.

Yoklama kaçağı olduğunu ve askerlik şubeden çağrıldığını açıklayan Gezgin yayınladığı videoda şu ifadeleri kullandı:

'Kardeşim hastaneye gideyim, göğüs yaptırayım dedim bir baktım askerlik geldi. Bir de askerlik geldi benim başıma. Ben neyimle askere gideceğim. Ben bu saçla mı,  bu tırnakla mı, bu kirpikle mi… Devletime kurban olayım, devletime boynum kıldan ince. Onları o kadar çok seviyorum. Tüm askerlerimizi, herkesi o kadar çok seviyorum. Boynum hepsine kıldan ince ama ben nasıl gideceğim? Ben bu bedenle nasıl gideceğim? Asker kaçağı olarak gözüküyorum 15 gün süre vermişler ben ne yapacağım? Ben kadınım ben kendimi kadın hissediyorum. Herkesi çok seviyorum devletimi askerlerimi ama ben kadın ruhluyum. Ben nasıl askere gideyim? Ben bu saçla ne diyeceğim, bu kirpikle ne diyeceğim? Nasıl gideceğim Nasıl yapacağım? Sesim gitti artık ya. Herşey aksilik.'