Kadınlarda yeni moda: Sakal traşı!

Sakal traşı dünyanın bir çok bölgsinde kadınlar arasında yayılıyor.
Kadınlarda yeni moda: Sakal traşı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2022-04-08 19:38:00    

Hollywod'un bazı ünlüleri  ciltlerinin güzelliği için sakal traşı oluyor. Elizabeth Taylor, Marilyn Monroe gibi ünlülerin yüz traşı olduğu ancak bu güzellik sırrını herkesten gizledikleri konuşuluyor.

Kadınların yüzlerini traş etmesinin en basit nedeni istenmeyen tüylerinden kolayca kurtulmak. Ağda ya da başka yöntemlerle başarısız olan kadınlar; traş oluyor. Yüz traş edildiğinde kolajen üretimi artıyor. Kolajen üretimi artınca da cildinizin yaşlanması gecikiyor.

Kadınların traş olması Japonya'da oldukça yaygın. Yüzü traş etmek 'kao sori' diye adlandırılıyor.Ülkenin birçok yerinde de kadınların temiz ve taze bir cilde sahip olması için açılan kao sori salonları mevcut.

İspanya'da yayınlanan La Vanguardia gazetesinde yer alan bir haberde, traşın deriyi daha diri ve daha genç tutmasından dolayı özellikle Asyalı kadınlar arasında yayıldığı iddia edildi.

Habere göre, İngiliz bilim adamlarının gerçekleştirdiği bir araştırmada traş olurken zamanla tüylerin daha sert ve daha siyah çıkma olasılığının erkeklere oranla kadın cildinde aynı tepkiyi göstermediği ortaya çıktı.