Kadınlardan Diyanet'in fetvasına suç duyurusu!

'Babanın öz kızına şehvetle yaklaşması haram değildir' fetvasına tepki gösteren Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi isimli grup suç duyurusunda bulundu.
Kadınlardan Diyanet'in fetvasına suç duyurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Dini Bilgilendirme Platformu'nda  yayınlanan "Babanın öz kızına şehvetle yaklaşması haram değildir" başlıklı fetva ile ilgili  Kocaeli'nde Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi'nden bir grup kadın suç duyurusunda bulundu.
 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Dini referanslarla yönetilen değil, evrensel değerlerle yönetilen laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti istiyoruz. Diyanet İşleri Başkanı istifa etsin! Bizler, merak ediyor ve soruyoruz. Diyanet işleri nedir, ne işe yarar? Bizler biliyoruz ki Diyanet İşleri kendi internet sitesinde ensest ve pedofiliye yönlendiren açıklamaları ile ilgili haber yapan BirGün Gazetesi Muhabiri Erk Acarer’e dava açtı. Gerçeklerin açığa çıkmasının verdiği korku ve acizliğin göstergesidir bu.

Bizler Kocaeli Nar Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Atölyesi olarak bugün Diyanet İşleri Başkanlığı hakkında suç duyurusunda bulunduk. Diyanet İşleri Başkanı istifa edene kadar meselenin takipçisi olacağımızı buradan bildiriyoruz. AKP'nin kadın düşmanı, gerici- dinci politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.