Kadir Topbaş'a 'cemaate yardım ve yataklıktan' suç duyurusu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında Gülen Cemaati’ne 'yardım ve yataklık, kamu imkanlarını ve gücünü kullanarak cemaat mensuplarına menfaat sağlamak, görevi kötüye kullanmak ve imar kirliliğine neden olmak' iddialarından suç duyurus
Kadir Topbaş'a 'cemaate yardım ve yataklıktan' suç duyurusu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş hakkında Gülen Cemaati’ne "yardım ve yataklık, kamu imkanlarını ve gücünü kullanarak cemaat mensuplarına menfaat sağlamak, görevi kötüye kullanmak ve imar kirliliğine neden olmak" iddialarından suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Süleyman Nadir Ataman tarafından yapılan suç duyurusu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından işleme konuldu.

Suç duyurusu dilekçesinde Gülen Cemaati’ne ait el konulan mal varlıklarına dikkat çekilerek, “Örgüt varlığını, plan değişikliklerinden elde ettiği yeni lejantlar sayesinde kurduğu Eğitim, Sağlık, Yurt ve Özel Sosyal kültürel tesis alanlarından sağlamıştı” denildi.

Kadir Topbaş’ın Gülen Cemaati soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın yönetim kurulu başkanı olduğu Aydınlı Grup’a ait projelerden de söz edildiği suç duyurusunda, örgüte yardım etmek, para aktarmak suçlarından tutuklanan inşaat müteahhitleri ve firmalara ait projeler de yer aldı.

Gülen Cemaati’ne ait bütün kurumların tespit edilebilmesi için 2004-2016 arasındaki belediye arşivlerinin tarafsız bilirkişiler tarafından incelenmesi de talep edildi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü