Kamp Armen'de yıkım durduruldu!

Bir dönem yetim Ermeni çocuklara yuva olmuş Tuzla’daki Kamp Armen'de sabah saatlerinde başlayan yıkım, yıkımı durdurmaya gidenler sayesinde durduruldu.
Kamp Armen'de yıkım durduruldu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Bir süredir yıkım tehlikesiyle karşı karşıya olan ve Tuzla Kampı olarak bilinen Kamp Armen’e bugün sabah saatlerinde özel bir şirketin iş makineleri gelerek yıkıma

Yıkıma başlayan makineler kampta çocukların kaldığı 5 odayı, kampın müdürlerinden Hrant Güzelyan’ın odasını, şapeli ve çevre duvarlarını yıktı.

Agos’tan Uygar Gültekin’in haberine göre, yıkım haberinin duyulmasının ardından bölgeye giden insanlar iş makinelerinin durmasını sağladı.

Kamp Armen arazisinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul milletvekili adayları Garo Paylan ve Sezin Uçar, HDP il yöneticileri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tuzla İlçe Başkanı Ali Çelik, Beste Kaplan, Nor Zartonk aktivistleri ve kampın eski sakinlerinden Garabet Orunöz de bulunuyor.

HDP milletvekili adayı Garo Paylan Twitter’dan “Tuzla’da çok az kişiyle direniyoruz. Polis zoru kullanacaklar. Acil destek!” açıklamasında bulundu.

Yıkım şimdilik durmuş olsa da bölgedeki bekleyiş devam ediyor.

Sosyal medyada da #KampArmenYıkılmasın hashtag’iyle yıkıma yönelik tepkiler veriliyor.