Kamu kuruluşları F klavyeye geçiyor

AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, 'Türkiye'de 2017'den itibaren kamu kurumları artık F klavyeye geçecek' dedi.
Kamu kuruluşları F klavyeye geçiyor
2016-12-26 17:01:21   Güncelleme: 2016-12-26 17:01:21    

AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, İstanbul Aydın Üniversitesindeki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, 'F klavyenin üzerindeki yeni standartlar belirlendi. Türkiye'de 2017'den itibaren kamu kurumları artık F klavyeye geçecek' dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanlığı döneminde Türkçe için önemli adımlar atıldığını iddia eden Erdem, konuşmasına şöyle devam etti: 'Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde F klavye ile ilgili genelge yayınlamıştı. F klavyenin üzerindeki yeni standartlar belirlendi. Kelimelerin tamamı Türkçe olacak. Örneğin klavye tuşları üzerinde önceden inceltme tuşları yoktu, onlar olacak. Avro, dolar simgesi vardı, TL'nin yoktu onlar olacak. Hazırlıklar devam ediyor. Türkiye'de 2017'den itibaren kamu kurumları artık F klavyeye geçecek.'

Mevcut klavyelerin 2017 sonu itibarıyla 'F' olanıyla değiştirileceğini bildiren Erdem, 'Tabletler dağıtılıyor, Türkiye'de 15 milyon öğrenci var. F klavye ciddi şekilde yaygınlaşacak. Q klavye milletimizin tercihi değil, bir dayatmanın sonucudur. Türkiye'ye ithal edilecek daktilolar F oluyordu. İş bilgisayara geçince bu delindi. Bugüne kadar bir düzenleme yapılamadığı için bu yanlış klavye, istesek de istemesek de yaygınlaştı' dedi.

AA/İHA