Kanada: ABD'ye ait bir savaş uçağı, hava sahamızda tanımlanamayan obje düşürdü

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Kuzey Amerika hava sahası üzerinde tanımlanamayan bir objenin ABD savaş uçağı tarafından vurulduğunu açıkladı.
Kanada: ABD'ye ait bir savaş uçağı, hava sahamızda tanımlanamayan obje düşürdü
2023-02-12 14:46:34   Güncelleme: 2023-02-12 14:46:34    

ABD savaş uçakları, böylece iki gün üst üste 'tanımlayamadıklarını' belirttikleri bir objeyi düşürmüş oldu. 

Trudeau, cumartesi akşam üstü saatlerinde yaptığı açıklamada Kanada hava sahsını ihlal eden objenin düşürülmesi için emir verdiğini belirtti.

Kuzey Amerika Hava Sahası Savunma Komutanlığı'na ait bir F-22 savaş uçağının objeyi Yukon, Kanada üzerinde vurarak düşürdüğü belirtildi.

Savaş uçakları, böylece ABD ve Kanada üzerinde bir haftada üç obje düşürmüş oldu.

Kanada Savunma Bakanı Anita Anand, objenin nereden geldiği konusunda spekülasyon yapmayacağını söylerken, silindir şeklinde olduğunu belirtti.

Anand, objenin halka tehdit oluşturduğunu düşünmek için bir gerekçe olmadığını belirtti.

ABD'ye ait bir savaş uçağının da cuma günü Alaska eyaletinin üzerinde uçan, tanımlanamayan bir objeyi düşürdüğü bildirilmişti.

Beyaz Saray'ın açıklamasında 'yüksekten uçtuğu' belirtilen objenin küçük bir araba boyutunda olduğu belirtilirken, amacı ve kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor.

 Öte yandan ABD'nin Çin için bilgi topladığı, gözlem yaptığı ve istihbarat edindiğini açıkladığı, Pekin'in ise meteoroloji amaçlı olduğunu savunduğu 'casus balon', geçen hafta düşürülmüş, ancak iki ülke arasındaki güven krizinin büyümesine neden olmuştu.