Kani Beko: Asgari ücret 1900 TL olsun!

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), asgari ücretin belirlenmesiyle ilgili toplantılarda işçilerin bulunmadığını, bu yıl asgari ücretin 1900 TL olması gerektiğini açıkladı.
Kani Beko: Asgari ücret 1900 TL olsun!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DİSK,  Mecidiyeköy Meydanı’nda basın açıklaması yaparak asgari ücretin net 1900 TL olması çağrısında bulundu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da katıldığı açıklamada DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Asgari ücret belirlenirken masada yine işverenler var. Hükümet var, işverenler ve hükümet ile uyumlu çalışan sendikacılar var.” dedi. 2016 yılı için asgari ücrette yaşanacak artışın işçi sınıfının mücadelesi için bir kazanım olacağını belirten Beko, “Yıllardır DİSK olarak asgari ücret belirleme sürecinde işçilerin insanca yaşam taleplerini sokaklarda meydanlarda dile getiriyoruz. Bu yıl için talep ettiğimiz asgari ücret net 1900 TL’dir.” ifadesini kullandı.

Beko, şöyle devam etti; “Türkiye’de yoksulluk sınırı 4 bin 403 TL’dir. 1300 lira asgari ücretle bir hanede 3 kişi çalışması durumunda dahi yoksulluk sınırı aşılamamaktadır. Türkiye’de bu kadar yüksek işsizlik varken bir haneden 3 kişinin çalışabilmesi zaten düşük bir ihtimaldir… Türkiye’de büyüyen bir şey varsa adaletsizliktir. Türkiye çalışma saatlerinin en uzun olduğu, sendikalaşmanın en düşük olduğu, her yıl yaklaşık 2 bin işçinin öldüğü ve ucuz emek politikalarının geçerli olduğu bir ülkedir. Resmi işsiz sayısının 3 milyon olduğu ülkemizde fondan aylık faydalanan kişi sayısı yalnızca 200 bindir. Fon, işsizlere verdiği paranın neredeyse 3 katı bir tutarı patronlara aktarmıştır." ifadelerne yer verdi.