'Kar yağışının cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor'

İBB Başkanı İmamoğlu, AKOM’da konuştu. Kar kalınlığının bazı ilçelerde 20-40 santime kadar çıkabileceğini belirten İmamoğlu, 'Şu an 4 günlük bir zaman dilimin başındayız. Yarın akşam saatlerinin daha şiddetli olmasını bekliyoruz' açıklaması yaptı.
'Kar yağışının cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor'
2022-03-10 17:21:53   Güncelleme: 2022-03-10 17:21:53    

İstanbul'daki yurttaşlara İBB'nin uyarılarını dikkate almaları konusunda da çağrı yapan İmamoğlu, 'İstanbul’da karla mücadele vatandaşlarımızın bizimle uyumlu süreç yürütmesine bağlı' dedi.

YERLİKAYA'NIN TWEETİNE YANIT

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın İstanbul’daki birimlerin kar önlemlerini paylaşırken İBB’ye yer vermemesiyle ilgili sorulan 'Koordinasyon problemi var mı?' sorusuna İmamoğlu şöyle yanıt verdi:

'Koordinasyon problemi olduğunu düşünmüyorum. Bu sabah da kendisini aradım ve karşılıklı istişarede bulunduk. En azından bizim açımızdan böyle bir şey yok. Valimizin de öyle düşündüğünü düşünmüyorum. Sadece aklıma şunu getirdi; bizim kusursuz çalıştığımızı düşünerek diğer kurumlara biraz daha omuz vermek, destek olmak istemiş olabilir. Bizim kusursuz çalıştığımıza dönük esprili bir yaklaşım olarak kabul ediyorum bu tweetini.'

SOSYAL MEDYADAN BİR DAHA UYARDI

İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı yeni paylaşımda bir uyarıda daha bulundu. İBB Başkanı İmamoğlu, 'İstanbul’da kar yağışının Cuma günü çok daha etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığı da ciddi oranda düşecek ve yollarda buzlanma artacak. İstanbulluları yarın da zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla kesinlikle yola çıkmamaları konusunda bir kez daha uyarmak isterim' dedi.

İmamoğlu’nun AKOM'daki konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

'Bu birkaç gün yoğun geçecek. Özellikle yoğun kar yağışı ve soğuk havanın 4 gün boyunca İstanbul genelinde etkili olması bekleniyor. Bu kar yağışıyla beraber bazı ilçelerimizde daha fazla olmak üzere kar kalınlığını yüksek olacağı bildirildi. Bazı yerlerde 20 santime yaklaşan kar kalınlığı var. İBB’nin birimleri, dünden itibaren alarm durumunda ve çalışmalarını sürdürüyor. Bugün trafik yoğunluğu yüzde 20 seviyelerde.

İstanbul’da karla mücadele vatandaşlarımızın bizimle uyumlu süreç yürütmesine bağlı.

Şunun bilinmesini istiyorum: Şu an 4 günlük bir zaman dilimin başındayız. Yarın akşam saatlerinin daha şiddetli olmasını bekliyoruz.

Vatandaşlar toplu taşımaları tercih etsinler. Mümkün olduğunda özel araçla trafiğe çıkmamaları en kıymetli işlev olacak.

Şuan bizimle uyumlu süreç yürüttükleri için teşekkür ediyorum.

AKOM'da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2 bin aracımız sahada, etkin bir biçimde süreci destekliyor. 9 bin 500 personelimiz karla mücadelede görevde. Bütün emekçi kardeşlerime teşekkürlerimi iletiyorum.

Ekiplerimiz 6 bin tonun üzerinde tuz kullandı. Kar kalınlığı kuzeyde ve batıda daha etkili.

Cuma ve sonrasındaki günlerde görülecek kar yağışında Anadolu Yakası'nın Doğu tarafında kar kalınlığının 20 ila 40 santime kadar ulaşılabileceğini ilettiler.

Evsiz vatandaşlarımızın bulunduğu noktalardan daha hızlı tespitiyle beraber alınması ve bu hizmetin sunulması için vatandaşlarımız 153 hattımızı her zaman arayabilirler.

İstanbul umarım karın sadece bereketini ve keyfini konuşur. Böyle olması için herkes var gücüyle çalışıyor. Bizim en önemli paydaşımız kıymetli vatandaşlarımız. '

Vehaber Menu