Karahasanoğlu: Savcılar, sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp ilgililer hakkında dava açmalı

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü ve yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü yazısında 'savcıların, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında dava açmaları gerektiğini' savundu.
Karahasanoğlu: Savcılar, sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp ilgililer hakkında dava açmalı
2022-10-19 13:41:32   Güncelleme: 2022-10-19 13:41:32    

17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını 'emniyet-yargıya darbe' olarak niteleyen Karahasanoğlu, bu dönemde yargıya ‘FETÖ’cülerin hakim olduğu için 'suç niteliğinde' dediği sosyal medya paylaşımlarına dava açılamadığını belirterek '15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra, hakimler savcılar, sokağa tank süren, özel harekat polislerini uçakla bombalayan teröristlerle mi uğraşsın, sosyal medyadaki paylaşımlarla mı? Ama o günler geride kaldı.. Şimdi savcılarımız da, hakimlerimiz de daha rahat.. Kendileri, tarama yaptırmaları lazım' dedi.

Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

Furkan Kamalak gibi avukatlar, şu ünlünün bu siyasetçinin vekaletini alıp, sosyal medya hesaplarında o kişilere yönelik hakaret sayılacak tüm geçmişe dönük paylaşımları bulup, dava açma uyarısı ile uzlaşmaya gidip, vekalet ücretlerini tahsil ederken..

Savcılarımız da, sosyal medyada, devlet yetkililerine hakaret içerikli paylaşımları geriye dönük olarak tarayıp, ilgiler hakkında davaları açmaları gerekmez mi?

Gerekir..'

Karahasanoğlu, yazısında İyi Parti Disiplin Kurulu Üyesi avukat Akın Uyar’ın Yeni Akit’ten kazandığı tazminat davasını örnek gösterip Uyar’ın tweetlerine yer verdi.