Karamollaoğlu: İktidarın sebebi olduğu bu krizleri çözeceğine ilişkin artık hiç kimsede güven kalmadı

İktidarın hiçbir öngörüsünün tutmadığını belirten Saadet lideri Karamollaoğlu, 'Şimdilerde seçimlerden birkaç ay öncesini işaret etmesi ise bilindik AK Parti taktiğinden başka bir şey değildir' dedi.
Karamollaoğlu: İktidarın sebebi olduğu bu krizleri çözeceğine ilişkin artık hiç kimsede güven kalmadı
2022-08-11 17:38:49   Güncelleme: 2022-08-11 17:38:49    

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında konuştu. İktidarın bugüne kadar hiçbir öngörüsünün tutmadığını belirten Karamollaoğlu, 'Şimdilerde seçimlerden birkaç ay öncesini işaret etmesi ise bilindik AK Parti taktiğinden başka bir şey değildir. Hayal sat, oy al. Fakat bu taktikle başarılı olamayacaklarını kendileri de anlamaya başladılar zannediyorum. Milletimizi hayal kırıklığına uğratan bu iktidarın kepenk kapatma zamanı çoktan gelmiştir kanaatindeyiz' şeklinde konuştu.

AKP'nin 2022 için verdiği vaatleri yerine getirmediğini ve 2021 öncesini aratır hale geldiğini belirten Karamollaoğlu, 2023 hedeflerinin de birer iddia ve boş vaat olmaktan öteye geçemeyeceğini söyledi.

AKP’nin 2023 yılında ayakta kalabilmek için İsrail'e sarıldığını belirten Karamollaoğlu, '2023, 20 yıllık AKP iktidarının bitiş çizgisine zar zor attığı bir yıl olarak hatırlanacak. AKP, 2023'te ayakta kalabilmek için İsrail'le normalleşme adı altında sunduğu anormal süreç malumdur. Katil İsrail alçakça saldırılarına hala devam ediyor.  Son saldırılarda sivil ve masum insanları, hatta 5 yaşındaki çocukları dahi katlettiler. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. AKP iktidarına sormak istiyorum: Bu alçaklarla mı, katillerle mi normalleşeceksiniz?' ifadelerini kullandı.

'Bu maliyetler önümüzdeki dönemde raflardaki fiyatlara yansıyacak'

Karamollaoğlu ayrıca şunları kaydetti:

'Üreticilerin bize yansıtmadığı maliyetler var. Bu maliyetler önümüzdeki dönemde raflardaki fiyatlara yansıyacaktır. Yani fiyatlar artacaktır. Enflasyonun düşmesini bekliyor iktidar. Ama bu bize düşmek bir yana artmasının kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Bugüne kadar hiçbir öngörüsü tutmayan iktidarın şimdilerde seçimlerden birkaç ay öncesini işaret etmesi ise bilindik AK Parti taktiğinden başka bir şey değildir. Hayal sat, oy al. Fakat bu taktikle başarılı olamayacaklarını kendileri de anlamaya başladılar zannediyorum. Milletimizi hayal kırıklığına uğratan bu iktidarın kepenk kapatma zamanı çoktan gelmiştir kanaatindeyiz.'

'Ülkemizde bir iktidar var ama iktidara güven yok'

Vatandaşın iktidara olan güveninin azaldığını belirterek seçimleri işaret eden Karamollaoğlu, 'Bu kötü ekonomik gidişat ve kriz karşısında ülkede Merkez Bankası var ama bu Merkez Bankası'nın ciddi bir para politikası yok çünkü kasasında parası yok. Hep söylediğimiz kasanın dibi değilmiş. Üstüne ne koyarsanız koyun, para tutmuyor, artıyor. Bu ülkede fiyat istikrarını gözetleyen bir komite var. Ama fiyat istikrarı kesinlikle yok. İstatistik kurumumuz var ama güvenirliği yok. En üzücüsü ise ülkemizde bir iktidar var ama iktidara güven yok artık. Belki buna üzücü dedim bir bakıma da seçimlerin yaklaşması sebebiyle ümit verici bir tespittir bu. Krizlerin sebebi olan iktidarın bu krizleri çözeceğine ilişkin artık hiç kimsede güven kalmadı desek yanlış söylemiş olmayız. Bu yoklar için tek tesellimiz önümüzde bir sandığın var olmasıdır' diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü