Karamollaoğlu'ndan, HÜDA PAR'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına yapılan, il sekreteri Sacit Pişgin'in hayatını kaybettiği bıçaklı saldırıya tepki gösteren Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, 'Siyasette şiddetin en küçüğüne dahi karşıyken böylesi acı bir haber almak hepimizi derinden üzmüştür' dedi.
Karamollaoğlu'ndan, HÜDA PAR'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama
2023-07-22 21:56:05   Güncelleme: 2023-07-22 21:56:05    

Adana'da HÜDA PAR İl Başkanlığına düzenlenen bıçaklı saldırıda il sekreteri Sacit Pişgin hayatını kaybederken İl Başkanı Salih Demir ise yaralandı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, HÜDA PAR'a yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Karamollaoğlu, 'HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına düzenlenen saldırıda namazdayken katledilen İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet; yaralanan İl Başkanı Salih Demir'e acil şifalar ve tüm HÜDA PAR camiasına başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Siyasette şiddetin en küçüğüne dahi karşıyken böylesi acı bir haber almak hepimizi derinden üzmüştür' dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Adana İl Başkanlığına gelen bir kişinin, İl Başkanı Salih Demir ile il sekreteri Sacit Pişgin'e bıçakla saldırdığı öğrenildi. Yaralanan Salih Demir ve Sacit Pişgin hastaneye kaldırılırken, Pişgin'in hayatını kaybettiği duyuruldu. İl Başkanı Demir'in tedavisi ise sürüyor.

Valilik'ten açıklama 

Adana Valiliği, HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında bazı yöneticilere bıçaklı saldırıda bulunulduğunu ve saldıran kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Valilik, tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

'Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR İl Başkanlığı binasında bazı il yöneticilerine A. S. isimli bir şahıs tarafından bıçaklı saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda HÜDA PAR Adana İI Başkanı Salih Demir yaralanmış olup hastanede tedavisi devam etmektedir. İl Sekreteri Sacit Pişgin ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Saldırıyı gerçekleştiren Adana 1951 doğumlu A.S. güvenlik güçlerimizce gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir. Meydana gelen bu elim olaydan dolayı üzüntümüzü paylaşıyor. Hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı, yaralanan HÜDA PAR, Adana İl Başkanı Salih Demir'e de acil şifalar diliyoruz'