Karar yazarı Beki: Günah keçisi rolüne razı olmayan marketçiyi, ölümle tehdide kadar vardı iş

Karar yazarı Akif Beki, Cumhur İttifakı'nın enflasyonun nedeni olarak zincir marketleri hedef göstermesini ve suç örgütü lideri Yakup Kürşad Yılmaz'ın BİM CEO'su Galip Aykaç'ı tehdit etmesi hakkında, ' Ezilenler; enflasyonu iktidardan bileceğine, marketlerden bilsin diye... Enflasyonla değil, onun doğurduğu etiketlerle, market gerçekleriyle kavga kışkırtılıyor şimdi. Günah keçisi rolüne razı olmayan marketçiyi, ölümle tehdide kadar vardı iş. Marketi de serbestçe taşlatılıyor' ifadelerini kullandı.
Karar yazarı Beki: Günah keçisi rolüne razı olmayan marketçiyi, ölümle tehdide kadar vardı iş
2022-12-06 17:22:47   Güncelleme: 2022-12-06 17:22:47    

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerle ilgili sözlerine yanıt veren BİM CEO’su Galip Aykaç, suç örgütü liderliğinden yargılandıktan sonra ‘güvenlik’ gerekçesi ile serbest bırakılan Yakup Kürşad Yılmaz tarafından tehdit edilmişti. Yılmaz, Aykaç’ı tehdit ederek, 'Kime kimlere hangi güce güveniyorsanız bütün güvendiğiniz güçlerle birlikte hepinize diyorum tuttuğunuz köşe başları mezarınız olur' demişti.

İktidarın bu tehditlere sessiz kalmasını eleştiren Beki, 'Gözümüzün önünde oldu, tiyatro izler gibi izledik. Devlet de seyirci kaldı. ‘Dur bakalım, ne oluyor orada, dağ başı mı’ filan denmedi. Otorite boşluğu bırakmamak namına bir bekçi düdüğü bile çalınmadı. Devlet büyükleri kükremedi. ‘Burası çadır devleti değil; devlet yönetiyoruz biz, devlet’ duygusu verilmedi. Hukuk güvencesi ve koruması için devreye girecek gür naralar, işitilmedi. Savcıyla polis de havada uçuşan tehditleri gösterinin parçası, şov filan mı sandı acaba? Havayı bozmamak için mi, niyeyse karışmadılar, müdahaleye yeltenmediler. Ve İçişleri Bakanı Soylu, bir kez daha doğrulandı böylece. Türkiye, artık o eski Türkiye değil. En olması gerektiği zaman dahi devlet, ortalarda görünmediğinde 'nerede' diye sorulmuyor' diye yazdı.

Vehaber Menu