Kardeşlerin seks yaptığı sahne tartışma yarattı!

Rus yazar Lev Tolstoy’un klasiği ‘Savaş ve Barış’, BBC tarafından diziye uyarlandı. Eserin seksileştirildiği görüşü tartışma yarattı.
Kardeşlerin seks yaptığı sahne tartışma yarattı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

İngiliz televizyon kanalı BBC, Rus yazar Lev Tolstoy’un ‘Savaş Barış’ romanını diziye uyarladı. Romanda  karmaşık bir ilişki yaşayan iki kardeş, dizide ensest ilişki içerisinde gösterilerek  kardeşlerin cinsel ilişkiye girdiği bir sahne de yer aldı.

Filmin senaristi Andrew Davies, dizide  ‘çıplaklık’olduğunu söyledi.  BBC ise,  cinsel sahnelerle reyting peşine düşmekle suçlandı. Senaristin 1300 sayfalık romanı ‘ilk kez BBC’nin kendisinden eseri senaryoya çevirmesini istediği zaman okuduğunu’ söylemesi de tepki gördü.

 Andrew Kaufman, kardeşleri yatakta gösteren sahnenin kitapta olmadığını söyledi. Kaufman, “Metinde bunun için bir gerekçelendirme yok. İçinde böyle bir durum yer almıyor. Bence, 19. yüzyılda yazılmış bir romana 21. yüzyılın perspektifini koyuyorlar” dedi.

Tarihçi Simon Schama ise “Kardeşlerin karışık bir ilişkilerinin olduğu doğru. Fakat gereksiz bir yatak sahnesi fikri tamamen uygunsuz” dedi. Cambridge Üniversitesi’nde görevli tarihçi Dominic Lieven, romanın geçtiği St. Petersburg kentinde yaşayan genç aristokratların o dönemde açık cinsel yaşama sahip olduğunu, ancak ensest ilişkinin kabul görmediğini söyledi.