Karlov: Rus pilotu öldüren kişi elini kolunu sallayarak geziyor!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov: 'Çelik televizyon kanallarına çıkıyor, gazetelere demeçler veriyor ve elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Ama Ankara, bu kişiyi tutuklamak için hiçbir şey yapmıyor'
Karlov: Rus pilotu öldüren kişi elini kolunu sallayarak geziyor!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Türk jetleri tarafından düşürülen Rus Su-24 uçağının öldürülen pilotu Oleg Peşkov'u vurduğu iddia edilen Alparslan Çelik'in 'elini kolunu sallaya sallaya dolaşmasına' tepki gösterdi. Sputnik Türkçe'nin haberine göre, Rossiya 24 kanalına demeç veren Karlov, "Çelik televizyon kanallarına çıkıyor, gazetelere demeçler veriyor ve elini kolunu sallaya sallaya ortalıkta dolaşıyor. Ama Ankara, bu kişiyi tutuklamak için hiçbir şey yapmıyor" dedi.

Karlov ayrıca, Rusya’nın Türkiye’ye Çelik'in tutuklanması için defalarca çağrı yaptığını belirtti.

Keban’ın MHP’li eski Belediye Başkanı Ramazan Çelik'in oğlu olan Alparslan Çelik, ilk olarak 2014’de Irak'a giderek Türkmenlerle birlikte IŞİD'e karşı savaşmış, bir yıl sonra ise Suriye'ye geçerek Bayırbucak Türkmenleri saflarına katılmış ve 2. Sahil Tümen Komutanlığı’nda komutan rütbesine kadar terfi etmişti.

'İKİLİ TİCARET HACMİ DÜŞÜYOR'

Bu arada Karlov, Türk-Rus krizinin iki ülke arasındaki ticaret hacminin sürekli düşmesine neden olduğunu da kaydetti.

Karlov, “2014 yılında ticaret hacmi yaklaşık 30 milyar dolar seviyesindeydi. 2015'te bu rakam 23 milyar dolara geriledi. Sanırım, düşüş bununla sınırla kalmayacak. Türkiye ile ticaretimiz gelecekte de düşmeye devam edecek” diye konuştu.