Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lolwah Al Khater, Gazze Şeridi'nde İsrail saldırıları sonucu yıkılan 45 binden fazla evi, Katar hükümetinin sağladığı fonlarla 6 ay içinde restore etmeyi planladıklarını söyledi.
Katar, Gazze'de yıkılan 45 binden fazla evin restorasyonu için yardım sağlayacak
2021-06-01 12:58:24   Güncelleme: 2021-06-01 12:58:24    

Gazze için oluşturulan yardım mekanizmalarının Birleşmiş Milletler (BM) ile koordine edildiğini ve İsrail'in de buna karşı çıkmadığını belirten Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Al Khater, 'Gazze Şeridi için oluşturduğuğumuz komite, Filistinli kardeşlerimiz ve BM'yi de içeren belirli uluslararası ortakların koordinasyonunda Filistinlilerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak. Çoğunlukla yıkılan konutların restorasyonu için bu fonu devreye sokmayı planlıyoruz. 5-6 ay içinde Gazze Şeridi'nde 45 binden fazla konutun restore edilmesi planlarımız dahilinde' açıklamasında bulundu.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani de, son çatışmalardan sonra Gazze Şeridi'ndeki altyapının restorasyonu için 500 milyon dolar tahsis edilmesini emretti.

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın olmak üzere 254 Filistinli hayatını kaybetmiş, 1948 kişi de yaralanmıştı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü