Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde patlama

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.
Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde patlama
2016-12-17 08:53:48   Güncelleme: 2016-12-17 11:13:12    

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi kampüsünde bugün saat 08.45'de bir halk otobüsünde patlama meydana geldi.

Patlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

Doğan Haber Ajansı'ndan Oktay Ensari CNN Türk canlı yayınına katılarak şu bilgileri verdi: 'Bir aracının patlamayı gerçekleştirdiği tahmin ediliyor. Sivil askerlerin bulunduğu halk otobüsüne çarpan otomobilin ardından patlatıldığı aktarıldı. Ölü ve yaralılar var. Planlanmış bir olay gibi gözüküyor.'

atlamada yaralıların bulunduğu bildirilirken, olay yerine ambulanslar sevkedildi.

İHA muhabirinin bildirdiğine göre patlamada hayatnı kaybedenler var.

Kayseri DHA Büro Şefi Oktay Ensari, patlamanın, bir terör eylemi gibi göründüğünü belirtti. Ensari 'Palas Caddesi, şehir merkezine 5-6 kilometre uzaklıkta. Orası yoğun bir yer değil. Okullar da tatil. Hafta içi yoğun olan bir yol. Aynı yol üzerinde komando tugayı kışlası var. Planlanmış bir olay gibi görünüyor. Sabah 08:45 sıralarında oldu' dedi.

Patlamanın, otobüsün çarşı iznine çıkan askerleri aldığı sırada gerçekleştiği belirtiliyor.

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, A Haber canlı yayınında saldırıda resmi olmayan bilgilere göre 9 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis de 'Patlama, hastaneye yakın bir yerde gerçekleşti. Asker ve emniyet, terörün daima hedefindedir. Bu bizi şaşırtmamalı. Üzücü tabi, orada gencecik insanlarımızı kaybettik' dedi.

'TARZ İTİBARIYLA BEŞİKTAŞ'A BENZİYOR'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kayseri'de yaptığı açıklamada şunları söyledi: 'Beşiktaş'taki elim hadiseye benziyor. Maalesef yaralılar var. İçimizdeki hain unsurlar bizim insanımızın güvenliği için özel yetiştirmeye gayret ettiğimiz komandolarımızı hedef almışlar. Türkiye'yi asla bu hadise istikametinden saptırmayacaktır. Türkiye'nin güvenliği etrafındaki ülkelerin sınırlarından başlar. Türkiye içindeki, bu hadiselerin arkasında bu maşayı tutan eller var. Bunu biliyoruz biz. Ben hadisenin can zayiatı, şehit vermeden umarım atlatabiliriz diye düşünüyorum. Gelişmeleri sayın Başbakanımız arzu ettiği takdirde bilgi verebilir.'

BAŞBAKAN, İÇİŞLERİ BAKANI VE ÇEVRE BAKANI OLAY YERİNE GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım,  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun patlamanın gerçekleştiği Kayseri'ye gittiği belirtildi.Kayseri AK Parti Milletvekili Sami Dedeoğlu, olay yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin gittiğini belirtti. Dedeoğlu, yaralı sayısının 15-20’ye yakın olduğunun belirtildiğini kaydetti.

ERDOĞAN, AKAR’DAN BİLGİ ALDI

CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’dan bilgi aldığını söyledi. Pazarbaşı, benzer şekilde Başbakan Binali Yıldırım’ın da Genelkurmay Başkanı Akar’dan ve ilgililerden bilgi aldığını belirtti.

MHP Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, telefonla bağlandığı CNN Türk televizyonuna, olayda kullanılan bombalı aracın 71 plakalı Şahin marka bir otomobil olduğunu belirtti.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada '13 personelimiz şehit oldu, 48 personelimiz yaralı olarak tedavi görüyor.' denildi. 

Vehaber Menu