Kaza kurşunuyla felç olan askerden mermi parası istendi!

Askerde kaza kurşunuyla felç olan Barış Gözen'den mermi parası istendi.
Kaza kurşunuyla felç olan askerden mermi parası istendi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kıbrıs’ta zorunlu askerlik yaparken silahının ateş alması sonucu boyundan aşağısı felç olan Barış Gözen’in felç olmasına sebep olan tüfeğin mermisinin parasını ödemesi istendi. Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, askeri mahkeme, Gözen’in bu suçlardan beraatine karar verirken, Gözen’i felç bırakan merminin parasını ödemesini talep etti.

Mahkeme kararında, “Sanığın eylemi nedeniyle sebebiyet verdiği bir adet mermi bedeli olan 1.85 lira tutarındaki hazine zararının saklı tutularak takibi için ilgili belgelerin birlik komutanlığına gönderilmesine” karar verildi.

Tazminat miktarı onda birine düşürüldü

Öte yandan Barış Gözen’in Milli Savunma Bakanlığı aleyhine Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nde 2011’de açtığı tazminat davasına da adalet rastlamadı. Askeri bilirkişi ilk raporunda ömür boyu bakıma muhtaç kalan, yüzde 100 malul olan Gözen’e 1 milyon 26 bin 201 lira ödenmesi gerektiğini belirtti. Ancak askeri mahkeme miktarı fazla bulup aynı bilirkişiden ikinci rapor istedi.

İkinci raporda tazminat miktarı 547 bin 609 liraya indirildi ancak askeri mahkeme yine tatmin olmadı. Bunun üzerine atanan yeni bilirkişi raporunda Gözen’e 129 bin 889 lira maddi ve manevi tazminatın ödenmesinin yeterli olacağına vurgu yaptı. Mahkeme, son gelen bilirkişi raporunu kabul ederek karar verdi.

Gözen, tazminat miktarına tepki göstererek, “Sadece nefes alıyorum, kafamdan aşağısı felç ve işlev görmüyor. Keşke ölseydim. Devlet önce kurşun parasını istedi, şimdi de bunu bana reva görüyor” diye konuştu.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü