KBB'cilerin parayla estetik yaptığı iddia edilmişti: Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne soruşturma açıldı

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Süleyman Öden’in basına da yansıyan 'KBB’ciler parayla ameliyat yapıyor' açıklaması üzerine, Sağlık Bakanlığı müfettişleri, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde soruşturma başlattı.
KBB'cilerin parayla estetik yaptığı iddia edilmişti: Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne soruşturma açıldı
2023-09-19 00:44:39   Güncelleme: 2023-09-19 00:44:39    

Amida Haber'in aktardığına göre, bakanlık, iddiaların araştırılması için hastaneye müfettiş gönderdi. Müfettişler, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan KBB ameliyatlarını mercek altına aldı. Ameliyat belgelerinin tek tek incelendiği öğrenildi. Müfettişlerin hem KBB’ci hem de Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Süleyman Öden’in ifadesine başvurması bekleniyor. Müfettişlerin hazırladığı rapordan sonra, soruşturma başlatılıp başlatılmayacağına karar verilecek.

Hekimler: Malzeme yok, neyle ameliyat yapalım?

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir süre önce KBB’ye randevu bulunmaması üzerine başhekim ile KBB hekimleri arasındaki gerginlik basına yansımıştı. KBB hekimleri, usulsüz görevlendirmeler ve malzeme yokluğu nedeni ile ameliyat yapamadıklarını belirtirken, Başhekim Öden ise, 'Sadece burun estetiği yapıp para kazanıyorlar. Normal ameliyatları yapmıyorlar' diyerek, KBB’cileri suçlamıştı.