KCK, Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto çağrısında bulundu!

KCK, Kürt halkına, Diyarbakır ve Batman'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı protesto çağrısında bulundu.
KCK, Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto çağrısında bulundu!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Diyarbakır ve Batman ziyaretlerine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Tayyip Erdoğan yıllardır olduğu gibi yine halkı aldatmak için Kürdistan'a gidip demagojilerini dillendirecektir. Halkımız 'Kürt sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır diyenler bölücüdür ve ihanet içindedir' diyen, Önder Apo'nun başlattığı çözüm sürecine ve oluşan masaya tekme vuran Erdoğan'a tutum koymalı, Erdoğan'ı karşılamaya gitmeyerek protesto etmelidir" denildi.

AKP'nin politikalarının teşhir edilmesi gerektiğini belirten KCK, "7 Haziran seçimleri AKP'nin bu politikası ve söylemiyle HDP'nin Türkiye'yi demokratikleştirme ve Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye'nin tüm sorunlarını çözme politikası arasında geçecektir. Bu açıdan Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin politikalarının teşhir edilmesi, tutum alınması ve bu tutumun seçimlere yansıtılması gerekmektedir. Tüm Türkiye kamuoyu ve Kürt halkı kimin demokratikleşme ve Kürt sorununun çözümünden yana olduğu, kimin çözümsüzlük üzerinden demagoji ve aldatmayla siyasi çıkar peşinde olduğunu görmelidir" diye belirtti.

AKP'nin, HDP'yi baraj altında tutmak için her türlü kirli politikayı yürüttüğünü kaydeden KCK, 1 Mayıs'ta yapılan saldırılara da tepki gösterdi, "Hem 1 Mayıs kutlamaları yapmak isteyenlere saldırarak provokasyon yapmakta, hem de polisin saldırısı sonucu çıkan olaylar üzerinden demokrasi güçlerini suçlamaktadır. AKP hükümetinin 1 Mayıs’ı kutlamak isteyen emekçilere ve demokrasi güçlerine saldırılarını kınıyor, 1 Mayıs ruhunun emekçilerin ve halkın dayanışmasının bu saldırılara son vereceğine inanıyoruz" dedi.

ETHA