Kedi katili Mustafa Can Aksoy'a 3 yıl hapis!

Eskişehir’de bir kediyi katleden ve görüntülerini sosyal medyada paylaşan üniversite öğrencisi katil, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Kedi katili Mustafa Can Aksoy'a 3 yıl hapis!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Evine aldığı kediyi katleden  üniversite öğrencisi Mustafa Can Aksoy hayvanın can çekişme görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Olayın ardından katil, yarıyıl tatili için gittiği  Bartın’da gözaltına alındı.

Eskişehir 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına tutuksuz sanık Mustafa Can Aksoy , anne ve babası, hayvan özgürlüğü aktivistleri ve avukatlar katıldı. Duruşmada konuşan katil  suçunu kabul ettiğini söyleyerek, “Pişmanım ama sürekli hayvan öldüren bir insan değilim. Evimde de hala kedi ve köpek besliyorum. Kötü bir insan olsam hala hayvan beslemem. Psikolojim bozuk değildir. Vereceğin cezanın ertelenmesini talep ediyorum” diye konuştu. Duruşmaya katılan avukatlar ve hayvan hakları savunucuları ise Mustafa Can Aksoy.’un cezalandırılmasını talep etti.

 

Kararı açıklayan Hakim Orhan Küçükfidancı, sanık M.C.A.’nın ‘haklı bir neden olmaksızın sahipli bir hayvanı öldürme’ suçunu işlediğinin sabit görüldüğünden 3 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Küçükfidancı kararın açıklanmasının ardından, “En üst hadden vicdanıma dayanarak ceza verdim” dedi.