KEMAL KILIÇDAROĞLU: MİTİNGE GELECEĞİZ AMA DOMBRA ÇALINMASIN!

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Yenikapı mitingine katılacaklarını ancak meydanda Atatürk vurgusu yapılmasını, parti bayrağı olmamasını ve Erdoğan'ın seçimde kullandığı Dombra müziğinin çalınmamasını rica etti.
Kemal Kılıçdaroğlu: Mitinge geleceğiz ama Dombra çalınmasın!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ikinci kez daveti, Başbakan Binali Yıldırım’ın ve AKP yönetiminin ısrarlı tutumu sonrası yarın yapılacak Yenikapı mitingine katılma kararı aldı.

Hürriyet'ten Rifat Başaran'ın haberine göre, dün kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan Binali Yıldırım’ı arayarak “Meydanda Atatürk vurgusu yapılmalı, parti bayrağı olmamalı, Dombra da çalınmamalı” taleplerini iletmesi kararlaştırıldı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı’nın ilk davetinin ardından yarın Yenikapı’da yapılacak ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne bir heyet gönderme kararı almıştı. Başbakan Yıldırım’ın bizzat aradığı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitinge katılacağını açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu’nu da mitingte görmek isterim” diyerek davetini yineledi. Başbakan Yıldırım önceki gün Kılıçdaroğlu’nu arayarak davet etti.