Kıbrıs'a kaçan müteahhit Kıbrıs'ta gözaltına alındı

KKTC Başbakanı Ünal Üstel, deprem sonrası adaya kaçmaya çalışacak müteahhitlere karşı tedbir aldıklarını duyurdu. Depremden etkilenen Adana'da yıkılan bazı binaları inşa eden firmanın sahibi Hasan Alpargün, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'da gözaltına alındı.
Kıbrıs'a kaçan müteahhit Kıbrıs'ta gözaltına alındı
2023-02-11 16:43:24   Güncelleme: 2023-02-11 19:20:46    

AA'nın emniyet kaynaklarından edindiği bilgiye göre, hakkında 'Taksirle Öldürme ve Yaralamaya Neden Olmak' suçlarından arama kararı çıkarılan ve KKTC'ye kaçtığı öğrenilen Alpargün'ün, KKTC’de yapılan çalışmalar sonucu Lefkoşa Emniyet Müdürlüğüne teslim olması sağlandı.

Devam eden çalışmalarda Alpargün'ün 990 bin dolar, 890 bin avro ve 500 bin Türk lirasını Türkiye'den transfer etmeye çalıştığı ve Lefkoşa Demirhan bölgesinden daire satın alma girişiminin olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraş depremleri sonrasında Adana’da lüks ve güvenilir site olarak pazarlanıp, depremde yerle bir olan Alpargün Apartmanı'nın sahipleri baba Hasan Alpargün ve oğlu Hasan Can Alpargün, deprem günü apar topar Kıbrıs’a kaçtı.

Telefonunu kapatan baba Hasan Alpargün’e ulaşılamazken oğlu Hasan Can Alpargün Cumhuriyet'e konuştu.

Can Alpargün, ''Yakalanması için babamı ihbar ettim. Birlikte değiliz. Yıkılan bina ben 5 yaşındayken yapılmış olduğundan iddialar asılsız, sorumlu ben değilim. Binalarla ilgim yok'' diyerek suçu üstünden atmaya çalıştı.

Panik halinde olduğu söylenen Can Alpargün, kendisini ''Ben çocukken yapılmış bir binadan nasıl sorumlu olabilirim?'' diye savundu.

Adana’nın Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi'ndeki 14 katlı lüks Hasan Alpargün Apartmanı da depremde yıkılan binalar arasında yer aldı.

Yaklaşık 50 yurttaşın yaşamını yitirdiği binanın müteahhit firması Alpargün İnşaat’ın sahibi Hasan Can Alpargün’ün 7 yıl önce verdiği röportajda aile şirketi olduklarını aktarırken yapılan binaları da pazarlamıştı.