KILIÇDAROĞLU: 1.5 YILDA 395 KİŞİ GÜVENLİK ZAFİYETİNDEN YAŞAMINI YİTİRDİ; HİÇBİR SİYASETÇİ BEDEL ÖDEMEDİ

Kılıçdaroğlu, 'Hangi yetkiniz eksik de teröre engel olamadınız, hangi yetkiniz eksik?' dedi.
Kılıçdaroğlu: 1.5 yılda 395 kişi güvenlik zafiyetinden yaşamını yitirdi; hiçbir siyasetçi bedel ödemedi
2016-12-13 08:14:58   Güncelleme: 2016-12-13 08:14:58    

CHP MYK’de saldırıları değerlendiren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1.5 yıl içinde 30’a yakın saldırı sebebiyle 'güvenlik zafiyeti'nden 395 kişinin hayatını kaybetmesine karşın hiçbir siyasetçinin bedel ödemediğini belirterek hükümete, 'Hangi yetkiniz eksik de teröre engel olamadınız, hangi yetkiniz eksik?’ diye sordu.

Cumhuriyet'ten İklim Öngel'in haberine göre, Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin 2 yıldır fiili başkanlıkla yönetildiğine dikkat çekerek, 'Şu an yönetim şeklinin kendisi kaosu yaratıyor. Terör, güçlü, inisiyatif alan bir parlamentoyla çözülür. Parlamentonun zayıflaması terörün istediği ortamı doğurur' dedi.

CHP MYK İstanbul’daki saldırının ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında olağanüstü toplandı. Basına kapalı toplanan MYK yaklaşık 2 saat sürdü.

Edinilen bilgiye göre, toplantıda Türkiye’nin yönetilemediğini yineleyen Kılıçdaroğlu, MİT’in, güvenliğin, devletin her türlü olanağının hükümetin elinde olmasına karşın son 1.5 yıl içinde 30’a yakın saldırı meydana geldiğine dikkat çekti. Buna karşın tek bir siyasetçinin, hükümetten bir kişinin bedel ödemediğini, sorumluluk üstlenmediğini belirten Kılıçdaroğlu, 'Türkiye, büyük bir devlet. Ancak teröristler karşısında etkisiz gözüküyor’’ dedi. Hükümete 'Hangi yetkiniz eksik de teröre engel olamadınız, hangi yetkiniz eksik?’’ diye seslenen Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin canlı bombaların cirit attığı bir ülke duruma geldiğini kaydetti.

Saldırının İstanbul’un göbeğinde yaşandığını belirten Kılıçdaroğlu, uyku uyuyamadığını belirterek, 'Bunlar nasıl uyku uyuyor, bu nasıl bilinemez, görülemez. Ölen gencecik çocuklar, polis memurları, fakir fukara çocukları. Olan yine onlara oldu’’ diye konuştu.