Kılıçdaroğlu, Akşener'e müteşekkir olduğunu söyledi: Merttir, büyük mücadeleler veriyor; arada ülkücü damarı tutar

Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2 Mart'taki toplantıda adaylığına itiraz eden ve 3 günlük müzakerenin ardından Millet İttifakı'na geri dönen İyi Parti lideri Meral Akşener'e 'müteşekkir olduğunu' söylerken, 'Meral Hanım merttir, büyük mücadeleler veriyor, arada bir ülkücü damarı tutar' dedi.
Kılıçdaroğlu, Akşener'e müteşekkir olduğunu söyledi: Merttir, büyük mücadeleler veriyor; arada ülkücü damarı tutar
2023-03-07 19:26:53   Güncelleme: 2023-03-07 19:26:53    

Millet İttifakı'nın 2 Mart'taki toplantısında yaşanan 'ortak aday' krizinin aşılması ve Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkanları Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcılığı formülüyle İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa'ya dönmesi sonrası adaylığı ilan edilen Kılıçdaroğlu, son kez partisinin grup toplantısına katıldı. 

Millet İttifakı'ndaki liderilerin isimlerini tek tek sayan Kılıçdaroğlu, ilk toplantıda adaylığına itiraz eden, müzakerenin ardından ittifaka geri dönen Akşener için, 'Meral Hanım merttir, büyük mücadeleler veriyor, bu bilinsin istiyorum. Ana kucağını da çok iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruk vurmasını da çok iyi bilir. Ona müteşekkir olduğumun bilinmesini isterim. İlk görüş ayrılığında bazı insanlar, söylenmemesi gereken şeyleri söylediler. Vallahi de hiç tanımamışsınız. Gerekirse yumruğunu masaya vurun diyorum ya, arada bir ülkücü damarı tutar, gayet iyi biliyorum' diye konşutu.

Kılıçdaroğlu, diğer liderler ve CHP'li iki büyükşehir belediye başkanı için de şunları söyledi:

'Karamollaoğlu bilgedir'

'Saadet Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile bitireceğiz. Temel Bey bilgedir, cesurdur. Yüreği cesaretle dolu olanın yolu aydınlık olur. O hepimizin iyi tanıması gereken önemli bir siyasal aktördür ve bir bilgedir. 

'Davutoğlu, bu süreci toparlayanların başında gelir'  

Gelecek Partisi'nin Sayın Genel Başkanı Davutoğlu ile bitireceğiz. Ahmet Bey'in güçlü bir entelektüel birikimi var. O bu süreci toparlayanların başında gelir. Yeniden yolumuza döndük, günlerdir uyumuyor bu lider. Bilin, onu yakından tanıyın. O da çorbada tuzu olan çok değerli bir insan. 

'Babacan ile Türkiye'nin perişanlığına son vereceğiz' 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile bitireceğiz. Bu genç lider ile Türkiye'nin perişanlığına son vereceğiz. Bu ülke için alın terini beraber dökeceğiz. 

'Gültekin Bey cesurdur' 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Bey ile de bu deliliğe son vereceğiz. Menderes ve Demirel'in gençliği vardır onun yüzünde de yüreğinde de. Yürekli, cesur ve genç bir liderdir. 

'Evladım Ekrem İmamoğlu, dostum Mansur Yavaş da buradadır' 

Ve iki kişi daha var. O iki kişiyi siz de gayet iyi ve yakından tanıyorsunuz. Burada söylemiştim. Evladım, Ekrem İmamoğlu demiştim... O da yanımda olacak. Yıllardır çokça omuz omuza verdiğimiz, birbirimiz koruyup kolladığımız, en zor zamanlarda birbirimizden güç aldığımız dostum Mansur Yavaş... O da buradadır.'