Kılıçdaroğlu: Basın İlan Kurumu aracılığıyla havuz medyasına yasadışı sahte tirajlarla milyonlar aktarılıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'in ilk gündem maddelerinden biri olan 'Dezenformasyon Yasası' olarak adlandırılan Sosyal Medya Yasası hakkında yaptığı açıklamada yasanın Meclis'ten geçmemesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek 'Biz bu modele karşı mücadele edeceğiz, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla gazetelere ilan verilmiyor. BİK aracılığıyla havuz medyasına yasadışı sahte tirajlarla milyonlar aktarılıyor. RTÜK aracılığıyla bağımsız televizyonlara dünyanın cezasını veriyorlar. Bu onları hâlâ tatmin etmiyor. Acaba nasıl seslerini keseriz diye düşünüyorlar. Bunlarda akıl da yok' dedi.
Kılıçdaroğlu: Basın İlan Kurumu aracılığıyla havuz medyasına yasadışı sahte tirajlarla milyonlar aktarılıyor
2022-10-03 11:48:00   Güncelleme: 2022-10-03 11:48:00    

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın konuğu olduğu programda konuştu. Küçükkaya'nın 'Dezenformasyon Yasası'ile ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bu yasanın geçmemesi için elimizden geleni yapacağız diyerek BİK ve RTÜK hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı.

'Bunlarda akıl da yok'

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şunları söyledi:

'Havuz medyası size yetmedi mı? Televizyonlara AKP milletvekillerini çıkaramıyorlar, gazeteci kimliğiyle AKP'lileri çıkarıyorlar. Sözde tarafsız. İstiyorlar ki hiç kimse konuşmasın, bağımsız gazeteler objektif yayın yapmasın. Yanlış bir modeli getirmek istiyorlar. Bu ahlaki ve etik bir model değildir... Düşünceye sınır getiriyorlar. Bu inancımıza da terstir. Biz bu modele karşı mücadele edeceğiz, elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Basın İlan Kurumu (BİK) aracılığıyla gazetelere ilan verilmiyor. BİK aracılığıyla havuz medyasına yasadışı sahte tirajlarla milyonlar aktarılıyor. RTÜK aracılığıyla bağımsız televizyonlara dünyanın cezasını veriyorlar. Bu onları hâlâ tatmin etmiyor. Acaba nasıl seslerini keseriz diye düşünüyorlar. Bunlarda akıl da yok.' 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü