Kılıçdaroğlu: En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla Suriye'ye geri göndereceğim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Adana Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Türk lirasını yine itibarlı hale getireceğiz. Parayı pul yaptılar biliyoruz. Kim parayı pul ettiyse, siyaseti güvensiz hale getirdiyse sandık gelecek ve gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanacaksınız' dedi.
Kılıçdaroğlu: En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla Suriye'ye geri göndereceğim
2021-12-23 13:47:01   Güncelleme: 2021-12-23 13:47:01    

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Öyle anlaşılıyor ki hepiniz demokrasiye susadınız. Her birimiz bu coğrafyada huzur içinde yaşamak istiyoruz. Bunu yapacağız. Söz veriyorum yapacağım. Terörü bitireceğiz. Söz veriyoruz bu coğrafyada hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu coğrafyada beraber huzur içinde yaşayacağız. Kadın erkek eşitliğini sağlayacağız. Kadın emeğiyle alın teriyle huzur içinde çalışacak.

Belediye başkanlarımıza söylüyorum. Para sizin değil milletin parası o yüzden her kuruşun hesabını vereceksiniz. Hiçbir zaman şu ilçe, bu mahalle bize oy vermedi demeyeceksiniz. Pozitif ayrımcılık yapacaksınız önce fakir mahallelere hizmet edeceksiniz. Bu toprakların huzura ihtiyacı var. Bu topraklar bereketli topraklar.

Türkiye'nin durumunu biliyorsunuz. Sıkıntılarımızı biliyorsunuz. Bal üreticileri ile görüştüm o sıkıntıyı da çözecek inşallah Zeydan başkan. Burada bir laboratuvar kurulacak. Sahte ile doğru balı ayıracağız. Hiçbir üreticinin emeğini sömürttürmeyeceğiz.

Başkanımız, 'Milliyetçi muhafazakar bir yer Kozan' dedi. Şunu ifade edeyim bizim altı okumuzdan biri Milliyetçilik. İki kırmızı çizgimiz var. Vatanımız ve bayrağımız. Bizim milliyetçiliğimiz de Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak yoktur. Süleyman Şah Türbesi'ndeki bayrağı indirmek yoktur. Halkın, milletin iktidarında göreceksiniz o bayrağı oraya dikeceğim. Bizim milliyetçiliğimizde Türk Lirası değerlidir. Bu tablodan Türkiye'yi çıkaracağız. Türk lirasını yine itibarlı hale getireceğiz. Parayı pul yaptılar biliyoruz. Kim parayı pul ettiyse, siyaseti güvensiz hale getirdiyse sandık gelecek ve gideceksiniz. Elinizi vicdanınıza koyup öyle oy kullanacaksınız.

Bizim Türkiye'ye bakışımız büyümesi ve gelişmesi istikametindedir. Milli Kurtuluş Savaşı'nı verirken şehitlerimiz, gazilerimiz var. 1923'te İzmir'de İktisat Kongresi toplanmıştır memleketi nasıl büyüteceğiz diye. 1921'de Kayseri'de uçak fabrikası kurulduğunu kaç kişi biliyor? Etimesgut'ta uçak motoru fabrikaları kurulduğunu kaç kişi biliyor? 1940'lı yıllarda dünyaya uçak ihraç eden 5 ülkeden birisinin Türkiye olduğunu kaç kişi biliyor? Tarihimizi bize öğretmiyorlar. Bu ülke sıradan bir ülke değildir.

Bizim Cumhuriyet'i kurmamızdan sonra bütün İslam dünyası Cumhuriyet'i kurmuştur. Demek ki bu ülkenin kaderinde İslam dünyasına örnek olmak da var. Şimdi Cumhuriyet'i demokrasi ile taçlandıracağız. Etnik kimlik, yaşam tarzı, inanç üzerinden kim siyaset yapıyorsa bu ülkeye ihanet ediyor. Bizler yeni bir siyaset anlayışı hayata geçirmeye çalışıyoruz.

Devlet memurlarına çağrı yaptım. Rüşvet yazısının altına kim imza atarsa milletin iktidarında hesabını soracağız ve o makamda tutmayacağız diye. Evet tutmayacağız. Yargıtay kararının altında tek imzası olmayan, masası bile olmayan kişiyi önce Yargıtay Başkanlığı'na sonra Anayasa Mahkemesi'ne atıyorsanız adaleti katlediyorsunuz demektir. Devletin dini adalettir. Yüce yaradan kainatı adalet üzerine inşa etmiştir. Adalet üzerinde duracağız.

Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Geliri olmayan ailenin hesabına parayı yatıracağız. Onun fakirliğini kimse bilmeyecek, insan onurunu koruyacağız. Fakirleri diziyorlar sıraya, ellerinde paketler televizyonları çağırıp gösteriyorlar. Bu insanların onuru yok mu? Bu düzeni değiştireceğiz. Parayı da kadınların hesaplarına yatıracağız. Her eve huzuru, bereketi getireceğiz.

Bu bölge için çok güzel bir projemiz var. Önümüzdeki günlerde kamuoyuna paylaşacağız. Bunu hayata geçirdiğimiz zaman göreceksiniz İstanbul'un nüfusu 2.5 milyon azalacak. İstihdam bölgesi haline getireceğiz bu bölgeyi. Türkiye'nin büyümesi, gençleşmesi, çalışması, üretmesi lazım. Tamamını yapacağız.

En geç 2 yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi davulla zurnayla Suriye'ye geri göndereceğim. İşte Milliyetçilik bu... Onların güvenliğini sağlayarak göndereceğiz. Bir hafta içinde çiftçilerin, esnafların kredilerinin faizlerini sıfırlayacağız. Faiz indirdik diyorlar. Kimin faizi düşmüş? Sizlerin taktiri, Allah'ın izniyle geleceğiz ve bütün o faiz belasını sileceğiz. Esnafı da çiftçiyi de kurtaracağız.

Gideceksin papazı teslim edeceksin sonra 'Milliyetçiyiz' diyeceksin. Bu tür rezaletlere izin vermeyeceğiz. Birinci sınıf demokrasiyi getireceğiz ülkeye. Sevgili gençler, sizden oy istiyorum. Beni daha özgürce eleştirmeniz için istiyorum. Söylerim bir siyasetçinin alkışa değil, sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var.