Kılıçdaroğlu MİT TIRları için: İnsani yardım dünyanın gözü önünde yapılmalı!

Kemal Kılıçdaroğlu, silah çıkan MİT TIR'ları hakkında Davutoğlu'nun ''Yardımlar Bayırbucak Türkmenleri'ne gidiyordu' demesi üzerine; Türkmenlerin 'Hayır biz herhangi bir silah almadık' dediğini söyledi.
Kılıçdaroğlu MİT TIRları için: İnsani yardım dünyanın gözü önünde yapılmalı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Kemal Kılıçdaroğlu, silah çıkan MİT TIR’ları hakkında şöyle konuştu.

“Önce Cumhuriyet gazetesinin hakkını teslim edelim. Gerçekten de olağanüstü bir habercilik görevi yerine getirdi. O TIR’ların içinde, hükümet bir açıklama yapıyordu, 'insani yardım' diye. Ben de hep şunu söylüyordum; 'İnsani yardım nasıl olur da halktan gizlenir. Tam tersine, medya eşliğinde insani yardım götürülür. Kimlere yardım ediyorsanız, o yardımları verirsiniz.' Ama gerçek ortaya çıktı, bütün görüntü ve belgelerle, silah gidiyor. En sonunda itiraf ettiler, 'Evet silah gidiyor ama biz bu silahları Türkmen kardeşlerimize gönderiyorduk.' Oysa Türkmenler açıklama yaptılar, 'Hayır biz herhangi bir silah almadık' diye.

Biz CHP olarak Türkmen kardeşlerimize iki kez TIR'larla insani yardım götürdük, kamplara götürdük, onları dağıttık. Onların sorunlarını dinledik, bizim yaptığımız gibi yapabilirlerdi. Beni kaygılandıran ve asıl üzen taraf, hukukun üstünlüğünü benimsemiş, anayasasında 'hukuk devleti' yazan bir ülkenin bu tür ilişkilere, yani örtülü ilişkilere girmiş olması. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ne yakışmıyor.”