Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce telefonuma cevap vermedi

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında, Cumhurbaşkanı adaylığından çekilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'yi, Millet İttifakı tarafından Ankara'da düzenlenen mitinge davet etmek için aradığını, ancak ulaşamadığını bildirdi. Aynı dakikalarda ortak canlı yayında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Muharrem İnce ile bugün telefonda görüştüklerini açıkladı.
Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce telefonuma cevap vermedi
2023-05-12 23:49:21   Güncelleme: 2023-05-12 23:53:33    

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gece (12 Mayıs) farklı televizyon kanallarında canlı yayınlara katıldı. Burada açıklamalar yapan iki lider, Cumhurbaşkanlığı adaylığından istifa eden Muharrem İnce hakkında konuştu.

Konuya ilişkin ilk olarak canlı yayında konuşan Kılıçdaroğlu, 'Montajlar ve diğer şeylerle bel altı vuruşlar doğru değil. Cesaretin varsa çıkarsın karşısına. Montajlarla insanları karalamanın doğru olmadığını düşünen birisiyim. Son 24 saatte Muharrem İnce ile görüşmedim. Hastaneye yattığında görüştüm. Kısa da bir sohbetimiz oldu. Bugün Ankara'daki mitinge davet etmek içinde aradım ama ulaşamadım. Ben Muharrem Bey'in oraya gelmesini, Halil İbrahim Sofrası'na davet ettiğimizi bilmesini isterim. Muharrem İnce beni destekliyor mu bilmiyorum. Destekleme konusunda görüşmemiz olmadı.' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise birçok kanaldan ortak yayınlanan canlı yayında konuyla ilgili, 'Bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisiyle son durumu konuştum. Devlet olarak hukuki süreçte her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledim. Muharrem Bey'in bu kararının arkasında namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu, bugünkü görüşmemizden anlıyorum.' diye konuştu.