Kılıçdaroğlu, Onursal Adıgüzel'i görevden aldı

Gazeteci İsmail Saymaz, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Onursal Adıgüzel'i görevden aldığını açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Adıgüzel, 'Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum' ifadelerini yazdı.
Kılıçdaroğlu, Onursal Adıgüzel'i görevden aldı
2023-05-16 00:11:46   Güncelleme: 2023-05-16 00:11:46    

Saymaz, Sözcü TV'de katıldığı programda CHP liderinin, Bilgi ve İletişim Teknolojileri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'i görevden aldığını duyurdu. Saymaz'ın aktardığı bilginin devamında Adıgüzel, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

'Görevimden ayrılıyorum'

Onursal Adıgüzel, sosyal medya hesabından istifa ettiğini duyurdu. Görevden ayrıldığını açıklayan Adıgüzel, 'Kamuoyunda oluşan olumsuz kanaat nedeniyle, seçim akşamı sistemlerimiz çalışmasına ve hiçbir teknik aksaklık yaşanmamasına rağmen, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sürecine zarar vermemek adına 2018 yılından bu yana sürdürdüğüm görevimden ayrılıyorum.' ifadelerini yazdı.

2018'de Adil Seçim Platformu’nun CHP temsilcisiydi

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Kılıçdaroğlu, Adıgüzel’i seçim sürecini yönetemediği gerekçesi ile görevden aldı. 24 Haziran 2018 Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sırasında Onursal Adıgüzel, sandık başı verilerini paylaşan Anadolu Ajansı'na alternatif olarak sivil toplum örgütleri ile birlikte oluşturulan Adil Seçim Platformu’nun CHP temsilcisiydi. Seçim gecesi verileri paylaşamayan Adil Seçim Platformu, seçmenlerin beklentilerini karşılayamadıklarını açıklayarak özür dilemişti.