Kılıçdaroğlu: RTÜK'teki yolsuzluk olayını dillendirdiği için Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü

Kılıçdaroğlu 'Yargı bağımsız değil, ülkede demokrasi yok. Her türlü baskı var, gizli tanıklarla istedikleri kişiyi tutuklayabiliyorlar, beyefendinin arzusuna göre de serbest bırakıyorlar. Bütün bunlara rağmen adaleti sağlamak için mücadelemizi vereceğiz.' ifadesine yer verdi.
Kılıçdaroğlu: RTÜK'teki yolsuzluk olayını dillendirdiği için Faruk Bildirici'nin üyeliği düşürüldü
2019-11-05 14:28:23   Güncelleme: 2019-11-05 14:28:23    

Konuşmasına vefatının 13. yılında eski başbakanlardan Bülent Ecevit'i anarak başlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Bülent Ecevit bir yazar, saygın bir politikacıydı. Milliyetçiliği bütün dünyaya anlatan bir insandı. O'nu saygıyla anıyorum' dedi.

Geçtiğimiz hafta cezaevinden tahliye olan Eren Erdem'in de grup toplantısına katıldığını duyuran Kılıçdaroğlu, 'Eren Erdem aramızda, hoş geldin Eren. 490 gün hapiste kaldı. Yargı bağımsız değil, ülkede demokrasi yok. Hapiste gazeteci olmaz, avukat olmaz, düşünce suçlusu olmaz' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Yargı bağımsız değil, ülkede demokrasi yok. Her türlü baskı var, gizli tanıklarla istedikleri kişiyi tutuklayabiliyorlar, beyefendinin arzusuna göre de serbest bırakıyorlar. Bütün bunlara rağmen adaleti sağlamak için mücadelemizi vereceğiz.

'Adalet varsa demokrasi var demektir'

  • Bizim gibi düşünmeyenler için de demokrasiyi savunmak zorundayız, kayyum atamalarını bu bağlamda eleştirdik. Sonuçta hep birlikte bu ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Ankara, Balıkesir, Bursa Büyükşehir Belediye başkanları görevden alındığında da demokrasiye darbe olduğunu söyledik.
  • Yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarının kelepçelenip, 10 saat bekletilerek hücrelere gönderilmeleri doğru değildir. Farklı düşüncelerde olsak da demokrasiyi herkes için istiyoruz. Adalet varsa demokrasi var demektir.
  • Her partiden milletvekili sayısına göre RTÜK'e üye seçilir. Bizim de 2 üyemiz var. Biri Faruk Bildirici. Bildirici, RTÜK başkanının yasalara aykırı gelir sağladığını gördü. İstifa etmesi gerektiğini söyledi. Bir yolsuzluk olayını dillendirdi. Bunu yaptığı için oturup RTÜK yönetiminden 6 kişi Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürüyorlar. Bildirici'yi kim seçmişti. TBMM seçmişti. Kaç milletvekil seçmişti. 650 milletvekili. Kim düşürdü, 6 kişi. Parlamentonun üstündeki bu gücü görüyor musunuz. Kendi kendilerine çalıyor, kendi kendilerine oynuyorlar. Bu zat TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor. Doğrudan RTÜK'le ilişkili. Ahlaksızca para alıyor buradan.
    Neredeyse tüm ailesini buldukları Adil Öksüz'ü bir türlü bulamadılar. 15 Temmuz darbe girişimi Adil Öksüz yakalanmadan açıklığa kavuşamaz. Adil Öksüz'ü kaçıranların tamamı serbest, ama Hava Harp Okulu öğrencileri hapiste. Bu mudur adalet?